Cristian Preda: Competitia din PD-L are un mic aer suprarealist

Vineri, 06 Mai 2011, ora 10:55
1118 citiri
Cristian Preda: Competitia din PD-L are un mic aer suprarealist

Alegerile din Partidul Democrat Liberal au "un mic aer suprarealist", declara europarlamentarul PD-L Cristian Preda. El spune ca-l sustine pe Theodor Paleologu la presedintia formatiunii.

"Exista doua elemente care aduc un mic aer suprarealist acestei competitii. Initial s-a pornit de la ideea ca Boc sa fie candidat, pentru ca nu va mai fi prim-ministru, au fost si alesi locali care au votat in acest sens si toata lumea astepta ca Boc sa nu mai fie prim-ministru, ci candidat la sefia partidului. Al doilea element interesant este acela ca desi primul-ministru si multi ministri candideaza, in mod public, discutia nu e despre Guvern.

Dimpotriva, sustinatorii lui Boc l-au atacat pe Blaga, spunand ca acesta e aliat cu Opozitia, deci ei nu apara Guvernul, dar il ataca pe Blaga, spunand ca ar fi aliat cu Opozitia, ceea ce, in fine, nimeni n-a inteles. In schimb, Blaga, care ar fi avut intr-adevar o oportunitate sa-si construiasca aceasta candidatura definind o alternativa la Guvern nu face acest lucru, probabil timorat, de frica sa nu creada cineva ca e in Opozitie. Deci nu se contureaza un dialog care sa articuleze clivajul de care va spuneam si anume ministri versus non-ministri", a declarat Cristian Preda, la Rfi.

Preda precizeaza ca nu candideaza pentru nici o functie de conducere, cum fac colegii sai, Monica Macovei si Sever Voinescu.

"Eu cred ca esti ceea ce vrei sa fii intr-un partid, indiferent daca ai o functie sau nu. Libertatea unui membru de rand e mai importanta decat functia negociata sau pur si simplu obtinuta in urma unui vot intr-o competitie suprarealista. Libertatea e importanta. Putem sa asteptam, nu trebuie sa ne grabim foarte tare".

Citeste mai mult despre Cristian Preda: Competitia din PD-L are un mic aer suprarealist pe RFI.ro

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...