Cristian Preda: Conducerea PDL, ilegitima pentru ca nu face opozitie

Marti, 28 Mai 2013, ora 21:47
1571 citiri
Cristian Preda: Conducerea PDL, ilegitima pentru ca nu face opozitie
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca actuala conducere a PDL este ilegitima pentru ca nu face opozitie. El considera ca din acest motiv ar trebui demis intregul Birou Permanent National al partidului.

"Daca pretul pentru a ajunge in acest punct, constructia unui guvern alternativ, este demisia mea, atunci eu voi accepta acest lucru. Dar mie mi se pare ca ar trebui demisi cei din BPN care nu respecta statutul. A trecut un an de cand suntem in opozitie, din pacate.

Eu am fost in conducerea partidului si am cerut si atunci aplicarea evidenta a unor articole din statut, atunci mi s-a spus ca avem de lucru la apararea presedintelui ca fusese suspendat. Am acceptat, am fost pe scena sa aparam statul de drept. Pe urma au fost alegerile, in campanie nu a fost timpul. Colegii mei care se afla acum in conducere nu vor sa respecte statutul pentru ca nu vor sa faca opozitie. Vor sa improvizeze, cum au facut si pana acum", a declarat Cristian Preda la B1.

Popoviciu: Propun luni excluderea lui Preda, Baconschi, Paleologu si Funeriu din PDL

Preda a adaugat ca de luni de zile le solicita colegilor sa "ne asumam statutul de opozitie".

"Suntem in situatia penibila in care eu apar statutul si mi se explica ca nu am dreptate si ca scriu pe bloguri, iar cei care il incalca ma exclud. Suntem intr-o realitate paralela. Observ doar ca a devenit rusinos sa spui adevarul in tara asta.

Eu am solicitat colegilor mei de luni de zile sa ne asumam statutul si opozitia, caci electoratul acolo ne-a trimis, in opozitie. Si mi se spune ca e rusinos, ca nu servesc partidul, ca nu muncesc. Suntem in situatia in care conducerea PDL, ilegitima pentru ca nu face opozitie, intelege sa duca aceasta confruntare cu oameni care indraznesc sa spuna adevarul", a mai spus europarlamentarul.

Funeriu isi anunta demisia din PDL: Nu vreau sa-mi pun colegii intr-o situatie penibila (Video)

Un alt membru PDL de frunte, Daniel Funeriu, vizat si el de excludere, a anuntat marti ca demisioneaza din partid.

Citește și:
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Bucureștiul are nevoie de o strategie inversă celei folosite de Budapesta din 2011, de când a adoptat „Cadrul strategic al politicii naționale”, dacă vrea să inverseze trendul pe care se...
USR îl atacă pe ministrul Mediului: „În mandatul său, românii mor de frig în case sau din cauza aerului poluat”
USR îl atacă pe ministrul Mediului: „În mandatul său, românii mor de frig în case sau din cauza aerului poluat”
USR a transmis luni seară, 5 decembrie, un comunicat în care îl critică pe ministrul Mediului Tanczos Barna pe care îl acuză că se dovedeşte „incapabil să găsească soluţii la problema...