Cristian Preda: Daca ar avea curaj, Ponta ar renunta la Diaconu si la Dumitrescu

Vineri, 04 Mai 2012, ora 21:14
2380 citiri
Cristian Preda: Daca ar avea curaj, Ponta ar renunta la Diaconu si la Dumitrescu
Foto: Facebook

Europarlamentarul PDL Cristian Preda crede ca, daca ar avea cu adevarat curaj, premierul desemnat Victor Ponta ar renunta la alti doi ministri desemnati "la fel de controversati" ca Victor Alistar, si anume la Mircea Diaconu si Corina Dumitrescu.

"Daca ar avea cu adevarat curaj, Ponta ar renunta si la alti doi ministri desemnati la fel de controversati ca Alistar: Mircea Diaconu si Corina Dumitrescu, acuzati si ei de incompatibilitate.

Ce-i drept, spre deosebire de V. Alistar, un simplu amic al lui V. Ponta, Diaconu si Dumitrescu sunt membri de vaza ai PNL si PSD. Va fi oare cinstea mai puternica decat retelele PSD si PNL?", scrie Cristian Preda pe blogul personal intr-un text intitulat "Urmeaza Diaconu si Dumitrescu?", publicat vineri.

Ponta: Corina Dumitrescu sa-si clarifice situatia din CV pana luni

"'Va fi cel mai cinstit guvern', anunta ritos premierul desemnat imediat dupa ce presedintele i-a incredintat mandatul de a forma un guvern. N-au trecut trei zile si acelasi V. Ponta l-a anuntat ca posibil ministru pe Victor Alistar.

Din doua, una: ori Ponta stia ca V. Alistar e incompatibil si a incercat sa treaca peste o decizie a Curtii Constitutionale, care ii interzicea acestuia sa ocupe o functie publica inainte de 7 august a.c., ori Ponta nu stia ca V. Alistar e incompatibil si a cazut in capcana intinsa chiar de acesta, vadind o lipsa de experienta ingrijoratoare", aminteste eurodeputatul din partea PDL.

Cristian Preda il critica pe Ponta pentru ca l-a "radiat" pe Victor Alistar de pe lista ministrilor propusi abia dupa doua zile: "La doua zile dupa anuntarea lui Alistar ca ministru, numele lui a fost radiat. Explicatia publica lipseste. Nu e exclus ca Ponta sa fi realizat ca presedintele nu ar fi semnat decretul de numire a lui V. Alistar".

In finalul textului, Preda se intreaba care este motivul care l-a impins pe premierul desemnat sa renunte la Alistar, concluzionand ca ramane senzatia ca Victor Ponta este depasit de exigentele functiei de prim-ministru.

"A avut nevoie de doua zile ca sa inteleaga realitatea juridico-politica? I-a soptit cineva ca Traian Basescu va fi mai dur decat in cazul Norica Nicolai? I-a fost pur si simplu frica de ridicol? Indiferent de raspunsurile la aceste intrebari, ramane senzatia ca V. Ponta e depasit de exigentele functiei. Episodul Alistar e un prim pas gresit, consumat chiar inainte ca ministrii desemnati sa ajunga la audieri", conchide europarlamentarul PDL.

Premierul desemnat, Victor Ponta, i-a cerut, vineri, ministrului desemnat la Educatie, Corina Dumitrescu, sa-si clarifice situatia din CV pana luni, dupa ce au aparut informatii ca aceasta nu a studiat la Stanford, asa cum a pretins.

Ponta, rugat de 20 de reputati profesori universitari sa renunte la Corina Dumitrescu

Ministrul propus de Victor Ponta pentru portofoliul de la Educatie a fost contestat inca de la bun inceput. Corina Dumitrescu a fost acuzata de Monica Macovei ca a obtinut titlul de notar la limita legii, iar 20 de profesori de la cele mai mari universitati din tara au cerut sa nu fie numita la Educatie pentru ca ar intra in conflict de interese.

De asemenea, presa a descoperit ca CV-ul previzibilului ministru de la Educatie contine o multime de greseli gramaticale, plus informatii false.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Cristian Preda Victor Ponta Dumitrescu Diaconu, #Carmen Dumitrescu Mircea Diaconu Guvern Ponta , #PDL