Cristian Preda: Daca nu se formeaza un Guvern, nu exclud ipoteza anticipatelor

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 18:37
3844 citiri
Cristian Preda: Daca nu se formeaza un Guvern, nu exclud ipoteza anticipatelor
Foto: CivicMedia

Daca PD-L nu va gasi resurse pentru formarea unui guvern de dreapta nu se exclude varianta alegerilor anticipate, a declarat vineri, pentru TV Ziare.com, europarlamentarul Cristian Preda.

Potrivit lui Cristian Preda, viitorul guvern "trebuie negociat in functie de prioritatile politice din campanie" si trebuie sa fie un guvern "cu o larga majoritate", motiv pentru care PD-L mizeaza pe o formula PD-L-UDMR-PNL.

Urmariti AICI inregistrarea cu emisiunii cu Cristian Preda.

"Daca nu se vor gasi resuse pentru un guvern de dreapta eu n-as exclude ipoteza alegerilor anticipate", a declarat Cristian Preda, adaugand ca electoratul nu a dorit o clasa politica divizata.

"Am convingerea ca o guvernare de buna calitate trebuie sa fie una de dreapta", sustinand ca "e mai usor sa faci o incercare de modernizare a sistemului pornind de la o solutie de dreapta".

Preda sustine ca, in prezent, nu exista multi politicieni care isi doresc anticipate, iar organizarea acestor alegeri "n-ar da o majoritate monocolora, dar ar orienta totusi vointa fortelor politice intr-un sens putin diferit de cel actual".

Monica Macovei ar fi un premier foarte bun

Europarlamentarul PD-L sustine ca liderul liberalilor, Crin Antonescu nu are sanse sa obtina postul de premier, insa ca o vede pe fosta ministra a Justitiei, Monica Macovei, pe acest post.

Intrebat de cititorii Ziare.com daca exista vreo sansa ca liderul liberal Crin Antonescu sa fie desemnat premier, Cristian Preda a raspuns: "Personal nu, nu mi se pare ca dansul are o experienta care sa-l califice pentru asta, am mai spus asta in campanie si nu era doar o rautate electorala. Nu mi se pare ca experienta pe care a acumulat-o in cei 20 de ani de politica il califica pentru postul de premier. Dansul apare mai degraba ca un substitut, ca o rezerva la Iohannis pentru ca pana acum spunea ca este singura solutie".

"Personal as vedea-o pe Monica Macovei premier, dar nu sunt cel care decide. Sigur, sunt si alte solutii, probabil ca si expertiza in domeniul economic e utila in timp de criza", continua Preda, adaugand ca Monica Macovei este un personaj cu un profil politic foarte bine conturat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Cristian Preda, #Preda alegeri anticipate, #negocieri PDL PNL, #Preda Macovei premier , #PDL
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
Securistul Basescu a trait si traiesti numai din furturi si prin minciuni, ha, ha, ha!!!
Poza eugen180
eugen180
rank 3
DACA ORGANIZEAZA PDL ALEGERI SINGUR, VA LUA 75% DIN VOTURI SI VA CIURUIE PE TOTI, STATI CUMINTI LA LOCUT\RILII VOASTRE CA ARE GLONT PE TEAVA !!