Cristian Preda, de acord cu Ion Iliescu: Pragul la referendum trebuie pastrat

Vineri, 10 Mai 2013, ora 17:41

   

Cristian Preda, de acord cu Ion Iliescu: Pragul la referendum trebuie pastrat
Europarlamentarul Cristian Preda (PDL) este de acord cu presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, in ceea ce priveste mentinerea la 50% a pragului de validare a unui referendum.

"E un punct de vedere in dezacord cu cel exprimat de uselistii care au depus, acum cateva saptamani, un proiect de lege care propunea scaderea pragului respectiv la 30%.

Sunt de acord cu fostul presedinte. Principiul majoritatii nu poate fi nesocotit. De la grecii antici pana azi, el inseamna 'mai mult de jumatate'", scrie Cristian Preda pe blog.

Democrat-liberalul subliniaza faptul ca "neputinta unor politicieni" de a-i convinge pe alegatori sa se prezinte la referendum "nu poate fi pretext pentru redefinirea sensului curent al conceptelor fundamentale".

"O revizuire a Constitutiei care ar fi acceptata cu o mana de voturi ar delegitima intregul proces. Le solicit, de aceea, membrilor majoritatii sa retraga proiectul de modificare a pragului pentru referendumuri", conchide Cristian Preda.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, ca este bine ca pragul de prezenta pentru validarea unui referendum sa fie de peste 50%, el aducand ca argument ca acest lucru ar fi benefic pentru forta democratiei.

C.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de399 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
darnic00
rank 5
Domnilor
Eu nu sunt politician, dar cred ca cetateanului trebuie sa i se asigure conditiile sa poata participa la Referendum si atat. Daca vine sa nu fie impiedicat sa voteze conform stiintei si vointei sale, iar daca nu vine sa ia act de ceea ce au votat, au decis mai bine spus cei ce s-au prezentat la vot si sa se conformeze, in consecinta. Nu vad de ce sa existe un prag, daca cetatenii nu sunt interesati de chestiunea care li se cere a fi lamurita la Referendum. Asa, cu prag facem un Referendum in care investim bani, resurse umane, nervi, mai si cate o ciomageala, pe ici, pe colo, iar in final vedem ca am votat NIMIC. Ca unii au venit la vot iar altii nu. Avem si cazuri concrete de Referendum ratat, nu presupun numai si nici nu bat campii. Deci corect; cine voteaza conteaza, cine nu se conformeaza. Fara prag electoral. Cine are mai multe voturi, castiga indiferent ca are cateva milioane sau numai cateva voturi. In caz de egalitate perfecta castigatorul sa fie decis de romanul cu cele mai multe voturi obtinute direct si cu cea mai importanta functie in Stat, adica Presedintele Romaniei. Iar rezultatele Referendumului OBLIGATORII, nu cum a fost cel cu 300 de parlamentari. Ce decide Poporul in Referendum sa fie considerat Lege de drept si sa se aplice ca in Armata, intocmai si la timp. Si veti vedea ca atunci chiar daca nu va fi prag electoral vom avea o prezenta mai buna la referendumuri decat avem acum, cu prag electoral obligatoriu.
European27
rank 1
vai de tine
Esti pierdut rau.Cred ca in familia ta ii impresionezi pe toti.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor