Cristian Preda: De fiecare data cand imi exprim parerea despre partid, sunt admonestat

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 09:50
1508 citiri
Cristian Preda: De fiecare data cand imi exprim parerea despre partid, sunt admonestat
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda reclama faptul ca este admonestat de fiecare data cand isi exprima opinia despre partid, iar liderii democrat-liberali, "monstrii sacri ai politicii romanesti", se intrec sa-l puna la punct.

Intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, Preda acuza si ca in PDL "preferam mai degraba sa aparam de pilda coruptii decat sa ne deschidem catre societate pornind tocmai de la sanctionarea drastica a coruptilor si de la despartirea radicala de ei".

Despre evolutia partidului, Preda sustine ca "sunt si bune si rele, nu pot sa spun ca totul este perfect, dar nici ca totul e prost".

"Trebuie, dupa parerea mea, sa avem o atitudine de deschidere in raport cu societatea, sa cautam sa atragem oamenii, ori noi suntem dimpotriva intr-o situatie de inchidere si preferam mai degraba sa aparam de pilda coruptii decat sa ne deschidem catre societate pornind tocmai de la sanctionarea drastica a coruptilor si de la despartirea radicala de ei.

In loc sa ne deschidem spre societate pornind de la desprinderea de aceste figuri sinistre cu care presa s-a delectat copios, noi preferam sa gasim subterfugii, sa inventam o falsa prezumptie de nevinovatie, cand e o chestie politica nu juridica", a mai spus Cristian Preda.

Punerile la punct ori admonestarile, adauga Preda, reprezinta singurul semnal pe care l-a primit din partea partidului.

"Singurul semnal pe care l-am primit din partea conducerii partidului sunt puneri la punct, sunt admonestari. Este mai mult decat evident, este o intrecere intre diversi responsabili ai partidului pentru a ma pune la punct. Cum prind o ocazie, cum spun si eu ceva rational si de bun simt pe intelesul publicului larg se trezeste ori Ioan Oltean, ori Cezar preda, ori Radu Berceanu. Se trezeste unul dintre acesti monstri sacri ai politicii romanesti sa ma puna la punct.

Este verificat. De cate ori am spus ceva de bun simt despre politica de la noi si de cate ori am incercat sa gasescu un ton civilizat de adresare s-a gasit un binevoitor cu mare experienta politica sa ma puna la punct. Asta este experienta de care am parte", a subliniat Preda.

Despre Miscarea Populara si Noua Republica

Europarlamentarul nu crede in Miscarea Populara si apreciaza ca proiectul este "o fictiune", "un soi de fata zambitoare a unui PDL despre care nu mai vorbeste".

"Pentru unii este o modalitate de a nu vorbi despre despre greselile PDL-ului iar pentru altii este o modalitate de a construi ceva paradoxal - o conditie politica definita prin apolitism. Pentru ca am vazut si eu discutiile din ultimele zile se vorbeste despre o miscare populara pentru ca se spune ca partidul politic este ceva detestat de oameni si atunci ii pacalim vorbind despre Miscare. Este ceva neserios, asta nu tine", a completat Preda.

A precizat insa ca "Noua Republica este o platforma interesanta. O sa vedem daca ea recupereaza ceva din propunerile lui Teodor Baconschi pentru ca foarte multe dintre ideile avansate de Noua Republica sunt deja idei avansate in Fundatia Crestin Democrata coordonata de ministrul de Externe".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Cristian Preda admonestat PDL, #Cristian Preda Noua Republica, #Cristian Preda Miscarea Populara , #PDL
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Parerile dlui Preda nu mai sunt de interes in PDL.