Cristian Preda: De fiecare data cand imi exprim parerea despre partid, sunt admonestat

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 09:50
898 citiri
Cristian Preda: De fiecare data cand imi exprim parerea despre partid, sunt admonestat

Europarlamentarul PDL Cristian Preda reclama faptul ca este admonestat de fiecare data cand isi exprima opinia despre partid, iar liderii democrat-liberali, "monstrii sacri ai politicii romanesti", se intrec sa-l puna la punct.

Intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, Preda acuza si ca in PDL "preferam mai degraba sa aparam de pilda coruptii decat sa ne deschidem catre societate pornind tocmai de la sanctionarea drastica a coruptilor si de la despartirea radicala de ei".

Despre evolutia partidului, Preda sustine ca "sunt si bune si rele, nu pot sa spun ca totul este perfect, dar nici ca totul e prost".

"Trebuie, dupa parerea mea, sa avem o atitudine de deschidere in raport cu societatea, sa cautam sa atragem oamenii, ori noi suntem dimpotriva intr-o situatie de inchidere si preferam mai degraba sa aparam de pilda coruptii decat sa ne deschidem catre societate pornind tocmai de la sanctionarea drastica a coruptilor si de la despartirea radicala de ei.

In loc sa ne deschidem spre societate pornind de la desprinderea de aceste figuri sinistre cu care presa s-a delectat copios, noi preferam sa gasim subterfugii, sa inventam o falsa prezumptie de nevinovatie, cand e o chestie politica nu juridica", a mai spus Cristian Preda.

Punerile la punct ori admonestarile, adauga Preda, reprezinta singurul semnal pe care l-a primit din partea partidului.

"Singurul semnal pe care l-am primit din partea conducerii partidului sunt puneri la punct, sunt admonestari. Este mai mult decat evident, este o intrecere intre diversi responsabili ai partidului pentru a ma pune la punct. Cum prind o ocazie, cum spun si eu ceva rational si de bun simt pe intelesul publicului larg se trezeste ori Ioan Oltean, ori Cezar preda, ori Radu Berceanu. Se trezeste unul dintre acesti monstri sacri ai politicii romanesti sa ma puna la punct.

Este verificat. De cate ori am spus ceva de bun simt despre politica de la noi si de cate ori am incercat sa gasescu un ton civilizat de adresare s-a gasit un binevoitor cu mare experienta politica sa ma puna la punct. Asta este experienta de care am parte", a subliniat Preda.

Despre Miscarea Populara si Noua Republica

Europarlamentarul nu crede in Miscarea Populara si apreciaza ca proiectul este "o fictiune", "un soi de fata zambitoare a unui PDL despre care nu mai vorbeste".

"Pentru unii este o modalitate de a nu vorbi despre despre greselile PDL-ului iar pentru altii este o modalitate de a construi ceva paradoxal - o conditie politica definita prin apolitism. Pentru ca am vazut si eu discutiile din ultimele zile se vorbeste despre o miscare populara pentru ca se spune ca partidul politic este ceva detestat de oameni si atunci ii pacalim vorbind despre Miscare. Este ceva neserios, asta nu tine", a completat Preda.

A precizat insa ca "Noua Republica este o platforma interesanta. O sa vedem daca ea recupereaza ceva din propunerile lui Teodor Baconschi pentru ca foarte multe dintre ideile avansate de Noua Republica sunt deja idei avansate in Fundatia Crestin Democrata coordonata de ministrul de Externe".

Citeste si:
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Deputata PSD Laura Vicol, noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, îi spune „naș” lui Ovidiu Tender (afaceristul condamnat în mega-dosarul RAFO-Carom) și deținea un salon...
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Se întâmplă de-a lungul vieții să iei plasă. Cu una, cu alta, cu un preț, un produs, un serviciu. Te superi de moment, dar îți trece. Timpul le rezolvă pe toate. Când iei însă țeapă...
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Parerile dlui Preda nu mai sunt de interes in PDL.