Cristian Preda, despre dezvaluirile WikiLeaks: USL e o noxa a Uniunii Sovietice

Luni, 28 Martie 2011, ora 17:47
5508 citiri
Cristian Preda, despre dezvaluirile WikiLeaks: USL e o noxa a Uniunii Sovietice

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda a declarat ca telegramele ambasadei americane de la Bucuresti publicate de WikiLeaks, mai ales cele care vorbesc despre legatura dintre PSD, PNL si oligarhi, demonstreaza ca Opozitia se comporta pe model sovietic.

"Nu-i ceva nou. Singurul lucru nou - analiza facuta de Traian Basescu corespunde cu cea facuta de ambasada americana. Exista amici ai Uniunii Sovietice in PSD si PNL. Ai Uniunii Sovietice, pentru ca oligarhii sunt noxele fostului imperiu sovietic, ce a ramas nou din fosta Uniune Sovietica in Rusia si care blocheaza democratizarea acestei tari.

La noi, aceste noxe sunt aspirate cu satisfactie de diversi politicieni. Daca e ceva care sa contrazica statul de drept, sa contrazica justitia, ei sunt acolo, sunt prezenti", a spus Cristian Preda pentru Ziare.com.

"Cine nu are minte tulbure vede aceste optiuni. Sigur ca optiunile sunt acoperite de retorici, optiunile lor, pentru oamenii mai putin atenti, sunt acoperite de retorici. Geoana s-a dus la Moscova cu avionul, nu la Bruxelles.

USL e si ea o noxa a Uniunii Sovietice, asta ar putea fi concluzia politica. Ideea asta ca USL lupta cu dictatura e minciuna pe care o spuneau si sovieticii in tarile democratice pe care le-au invadat. USL nu lupta cu dictatura, ci exprima aceasta nostalgie dupa bolsevism", a adaugat europarlamentarul PD-L.

In opinia sa, democratia din Romania va functiona doar cand oamenii vor intelege ca unii lideri, precum cei ai Uniunii Social Liberale, au o mentalitate sovietica.

"Daca cineva va intelege ca exista o legatura intre atitudinile radicale ale USL si aceasta mentalitate sovietica, va avea de castigat democratia din Romania. Daca nu, va exista o confuzie pe care o intretin suporterii locali ai oligarhilor", a mai spus Preda.

USL - noua creatie vestimentara a lui Nastase

Cristian Preda a vorbit si despre acuzatiile ca presedintele Traian Basescu i-ar fi amenintat pe liderii PSD ca "da drumul la dosare", considerand ca e vorba in primul rand de frica de justitie a lui Adrian Nastase, care ar fi creat si Uniunea Social Liberala pentru a scapa de dosarele pe care le are.

"Exista lideri ai PSD in frunte cu Nastase si Mazare care contraziceau dreptul Justitiei de a face anchete. Nu sunt declansate de Traian Basescu, ci urmare a turnatoriilor, a denunturilor facute de pesedisti. Asa-numita aparare a lui Nastase sau MAzare sau altora, care spune ca ar fi statul, justitia indreptati impotriva lor, e un fals. Denunturile vin de la PSD. Adrian Nastase, care nu vrea sa dea ochii cu Justitia, inventeaza neadevaruri", a spus Preda pentru Ziare.com

"Ultima creatie, linia lui de moda in politica, USL vrea in continuare sa blocheze Justitia, sa creeze probleme in relatiile noastre externe. Urmare a ultimei linii vestimentare in politica romaneasca, USL are ca scop sa-l protejeze pe Adrian Nastase", a mai spus Preda.

Totodata, el spune ca exista legaturi cu Moscova ale mai multor personaje importante din Romania, legaturi care tin de politica si afaceri.

"La modul general, cei care erau stiuti de pro-americani sunt si in aceste analize pro-americani. Cei care sunt stiuti ca fiind mai degraba de obedienta moscovita sunt recunoscuti ca atare in analizele americane." Intrebat ce fel de legaturi cu Moscova sunt acestea, Preda a raspuns: "Nu sunt legaturi de amor. Sunt legaturi politice, de business si influenta. De-a lungul timpului, optiunile politice au fost suficient de clare pentru a ne spune cine e cu ceasul la Moscova si cine cauta un alt fus orar", a conchis Cristian Preda.

Citeste si:
Florin Cîțu, ascensiune politică după ce Orban a preluat șefia PNL. Cum a ajuns din economist în cel mai feroce critic al PSD PORTRET
Florin Cîțu, ascensiune politică după ce Orban a preluat șefia PNL. Cum a ajuns din economist în cel mai feroce critic al PSD PORTRET
Deși a intrat în politică abia în 2016, Florin Cîțu, actualul contracandidat al lui Orban la șefia PNL, a avansat foarte rapid în funcțiile politice. Intrat la invitația Alinei Gorghiu,...
Primăria Capitalei a anunțat o licitație pentru un studiu de calitate a aerului. Contractul, în valoarea de peste 1,5 milioane de lei
Primăria Capitalei a anunțat o licitație pentru un studiu de calitate a aerului. Contractul, în valoarea de peste 1,5 milioane de lei
Primăria Capitalei anunţă pe SICAP licitaţie pentru elaborarea studiului de calitate a aerului şi asistenţa tehnică în vederea realizării Planului integrat de calitate a aerului în...
Sursa: Ziare.com