Cristian Preda, despre Guvernul Ponta: Mandate foarte scurte

Joi, 24 Mai 2012, ora 21:11
1836 citiri
Cristian Preda, despre Guvernul Ponta: Mandate foarte scurte
Foto: realitatea.net

Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca Guvernul Ponta a introdus in politica romaneasca "mandatele foarte scurte pentru demnitari".

Recordul era detinut pana acum de ministrul Mang, care a rezistat sapte zile, scrie Cristian Preda, pe blogul sau, care continua ca, de joi, recordul ii apartine lui Constantin Adrian Balaban Grajdan, care a fost seful Inspectoratului de Stat in Constructii, cu rang de secretar de stat, patru zile.

"Desi foarte scurte, mandatele acestea au produs importante prejudicii. Refuzul domnului Mang de a demisiona imediat dupa ce acuzatiile de plagiat au fost dovedite public a aruncat o pata asupra comunitatii stiintifice din Romania, o revista precum Nature scriind imediat in termeni foarte critici despre incercarea lui Ponta de a-l numi pe profesorul de la Oradea.

Prezenta domnului Grajdan la ISC a adus ceva si mai grav. In cele patru zile cat a fost demnitar, domnul Grajdan a facut un singur lucru notabil: a trimis instantei care il judeca pe Adrian Nastase o declaratie conform careia prejudiciul ISC din dosarul Trofeul Calitatii se evapora.

Premierul l-a demis. Ii cer sa anuleze si singurul gest facut de cel demis, fiindca declaratia domnului Grajdan a ajuns la tribunal. Altfel, vom putea spune ca PSD s-a folosit de Grajdan pentru a-i face cadou lui Adrian Nastase achitarea", noteaza Cristian Preda.

Totodata, europarlamentarul PDL afirma ca prim-ministrul Victor Ponta are de ales intre anularea deciziei lui Grajdan si propria demisie, completand cu intrebarea "Oare Adrian Nastase ce crede ca ar trebui sa faca premierul?".

F. N.

#Cristian Preda mandate scurte Guvern Ponta, #Cristian Preda Guvern Ponta, #Cristian Preda ministri Guvern Ponta, #Cristian Preda demitere Grajdan, #Cristian Preda demitere Mang , #PDL