Cristian Preda, despre marginalizarea PSD: Greselile se platesc

Joi, 30 August 2012, ora 21:04
2215 citiri
Cristian Preda, despre marginalizarea PSD: Greselile se platesc

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a comentat mutarea Congresului Partidului Socialist European, de la Bucuresti la Bruxelles, afirmand ca marginalizarea PSD, sub mandatul lui Victor Ponta, "este probabil mai amara decat cea pe care a cunoscut-o acest partid inainte de intrarea in Internationala Socialista".

"Trebuie stiut ca, anul trecut, PSD a cerut organizarea congresului socialistilor europeni la Bucuresti doar dupa ce a aflat ca PPE se va reuni in capitala Romaniei la mijlocul lui octombrie.

Partidul Socialistilor Europeni (PES) a acceptat, luand in calcul organizarea alegerilor legislative, sa isi adune oastea la Bucuresti in septembrie. Azi, s-a aflat public ca PES isi va tine reuniunea la Bruxelles, ocolind astfel Romania", scrie Cristian Preda pe blogul sau.

Liderul democrat-liberal noteaza si cele doua motive care, in opinia sa, au condus la schimbarea locului de organizare a congresului PES.

"Este vorba despre provocarea cu buna stiinta a crizei regimului de la inceputul lui iulie, pe care nu a tolerat-o practic niciun guvern european; este vorba, apoi, despre scandalul plagiatului in care e amestecat premierul, o chestiune poate mai putin inteleasa in Romania, dar foarte sensibila in restul Uniunii. (...) Greselile se platesc", afirma europarlamentarul PDL.

Socialistii europeni vor sa mute Congresul de la Bucuresti, din cauza lui Ponta

Acesta completeaza ca a aflat faptul ca Victor Ponta "incearca sa acopere rusinea PSD, sustinand ca el e cel care a solicitat mutarea Congresului, pentru ca nu cumva acesta sa fie 'umbrit' de lupte politice interne".

"E o copilarie. Gazetarii au aflat inainte ca premierul sa spuna ceva ca numarul confirmarilor de participare era foarte scazut, socialistii nedorind sa fie asociati in vreun fel sau altul cu Victor Ponta. Probabil ca la PSD mai sunt unii care cred ca publicul romanesc e naiv", a incheiat Cristian Preda.

Ponta a vrut sa mute congresul socialistilor europeni de la Bucuresti

Congresul Partidului Socialist European, care ar fi trebuit sa se desfasoare la Bucuresti, la sfarsitul lunii septembrie, ar putea fi mutat la Bruxelles din cauza controverselor create la nivel european de Guvernul Ponta.

PSD a solicitat PES amanarea sau mutarea la Bruxelles a Congresulului socialistilor, pentru ca acest eveniment sa nu fie "umbrit" de luptele politice interne, iar decizia va fi anuntata oficial zilele urmatoare, a declarat, joi, Hannes Swoboda, liderul S&D din PE.

F.N.

Citeste si:
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Membrii Tineretului Național Liberal Sector 3 au anunțat vineri, 26 noiembrie, că au demisionat din partid, nemulțumiți de deciziile actualei conduceri. Aceștia au transmis că îl vor urma...