Cristian Preda: Dumnezeu cu mila! Ne trebuie urgent un candidat la prezidentiale

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 12:54
4527 citiri
Cristian Preda: Dumnezeu cu mila! Ne trebuie urgent un candidat la prezidentiale

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, sustine ca partidul sau are nevoie urgenta de un candidat viabil la alegerile prezidentiale din 2014.

El a precizat, la RFI Romania, ca in urmatoarele doua luni, "cei care nu vor sa plece din fruntea partidului incearca sa-si consolideze pozitia si sa pregateasca o confirmare a lor, fie pe calea Conventiei, fie pe calea unui acord tacit".

De altfel, europarlamentarul a mai acuzat ca "atitudinea multora dintre liderii PDL fata de Razvan Ungureanu a urmat mai degraba linia Antena 3 a denigrarii si a stigmatizarii".

Cristian Preda a dat de inteles ca analiza interna din PDL in privinta alegerilor parlamentare dureaza prea mult.

"Eu si Sever Voinescu am facut aceasta analiza si am constatat ca 30%, cat ne-am propus noi nu-i egal cu 16%, cat am obtinut impreuna cu aliatii nostri din Alianta Romania Dreapta. Partidul se pregateste sa faca o analiza si probabil ca in urmatoarele zile, sper acest lucru, se va anunta un calendar al intalnirilor actualei conduceri cu filialele, pentru ca s-a convenit ca rezultatele sa fie vreo doua luni discutate filiala cu filiala, intr-un soi de circuit al conducerii in teritoriu.

In fine, asta a fost solutia. Nu mi se pare ca e o solutie buna si vom vedea la sfarsitul lui februarie, cand in principiu e programata o reuniune a CNC daca in urma acestei analize se va face sau nu si o Conventie, un congres", a spus Preda.

Intrebat daca analiza din PDL e prea lunga, europarlamentarul a raspuns: "Pai, toata lumea a inteles ce s-a intamplat! De ce doua luni? In principiu, e vorba de doua luni in care cei care nu vor sa plece din fruntea partidului incearca sa-si consolideze pozitia si sa pregateasca o confirmare a lor, fie pe calea Conventiei, fie pe calea unui acord tacit, "suntem cei mai buni, cine sa ne inlocuiasca?". Sunt fraze pe care le-am auzit deja in Colegiul Director. Nu fac pronosticuri. Eu am tras concluziile si... Dumnezeu cu mila!".

MRU, "denigrat si stigmatizat" de lideri ai PDL

Cristian Preda nu e convins ca va avea loc un congres al PDL in primavara si le recomanda colegilor sai sa gaseasca urgent un candidat pentru alegerile prezidentiale.

"Nu stiu daca va exista cu adevarat o Conventie. Cred ca exista niste urgente in momentul asta pentru Partidul Democrat Liberal si urgenta cea mai clara este cea legata de un candidat la prezidentiale. Noi tot spunem ca Antonescu nu-i bun, dar lumea asteapta sa spunem si pe cine ii vom opune lui Antonescu! Mai exista, ca urgenta secunda, daca vreti, pregatirea pentru viitorul test electoral, care e testul alegerilor europene de la anul. Plus, legat de asta, pentru ca premierul a sugerat acest lucru, e posibil ca impreuna cu alegerile europene sa se faca daca se ajunge la restructurarea pe regiuni a teritoriului administrativ, la alegerile regionale", a precizat democrat-liberalul.

Preda a mai remarcat faptul ca "atitudinea multora dintre liderii PDL fata de Razvan Ungureanu a urmat mai degraba linia Antena 3 a denigrarii si a stigmatizarii, decat linia unei solidaritati, care sa-l sustina intr-o asemenea cursa! Deci lucrurile trebuie clarificate".

Cititi mai departe despre Dumnezeu cu mila ! Ne trebuie urgent un candidat la prezidentiale pe RFI.

#Cristian preda candidat PDL prezidentiale, #Cristi Preda candidat PDL prezidentiale, #candidat PDL prezidentiale , #PDL