Cristian Preda: Exista riscul rupturii PDL, daca alegerile nu vor fi organizate corect

Duminica, 10 Martie 2013, ora 09:48
2769 citiri
Cristian Preda: Exista riscul rupturii PDL, daca alegerile nu vor fi organizate corect

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, sambata seara, la Suceava, ca exista riscul unei rupturi a partidului, daca la Conventia Nationala din 23 martie competitia nu va fi corecta sau daca invingatorul promite excluderi din partid.

Preda a spus la o intalnire cu membri ai PDL Suceava cu ocazia prezentarii motiunii "Reformistii" de catre Monica Macovei ca in toate organizatiile democrat-liberale prin care a trecut exista teama de ruptura a PDL.

"Sigur ca o ruptura ar fi dramatica, ar fi dramatica pentru ca noi, in decembrie, am primit mandatul de a face opozitie. Exista si o responsabilitate a guvernarii, am avut-o, am platit-o, dar exista si o responsabilitate a opozitiei. Noi am primit o astfel de responsabilitate. Trebuie sa facem opozitie. Daca partidul se rupe, acest grup parlamentar, care si asa e firav, se va sparge la randul lui. Nu ne dorim acest lucru", a spus Preda.

El a subliniat ca grupul ce sustine motiunea "Reformistii" nu considera ca partidul trebuie sa se rupa, dar a mentionat ca teama insa exista si cei care sunt astazi la conducerea partidului, cei care au astazi responsabilitatea organizarii Conventiei, trebuie sa ia in calcul acest pericol.

"Pentru ca exista niste conditii care pot conduce la ruptura si daca nu ne confruntam cu ele, si ne facem iarasi ca ploua si nu vedem care sunt aceste conditii, vom da, din nou, peste dificultati mai mari. Iar ruptura se va produce, in primul rand, daca nu va fi corecta competitia. Nu suntem nici unul dintre noi copii. Daca va exista suspiciunea ca intrecerea din 23 martie nu a fost corecta, ruptura e inevitabila", a spus europarlamentarul.

Cristian Preda a mai aratat ca cei care au responsabilitatea de a organiza Conventia Nationala, de a gestiona trimiterea delegatilor, trebuie sa organizeze in conditii statutare trimiterea delegatilor si nu "cu tot felul de mismasuri facute din nou pe bani".

"Cei care au responsabilitate trebuie sa se gandeasca de doua ori. Ruptura e inevitabila daca, in 23 martie, vom avea sentimentul, unii dintre noi, ca intram intr-o competitie care este aranjata", a aratat Preda.

El a mai spus ca ruptura in partid risca sa fie daca invingatorul promite excluderi.

"Nu am primit deloc bine amenintarile cu excluderea care au venit in timpul acestei competitii. Ce competitie e aceea in care, intrucat esti sef in acest moment, ii ameninti cu excluderea pe concurentii tai. Asta e competitie decenta sau competitie de maidan?", s-a intrebat Cristian Preda.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Cristian Preda rupere PDL, #Cristian Preda Monica Macovei reformisti PDL , #PDL
Comentarii
Poza curat-murdar
curat-murdar
rank 5
E vreo pierdere daca se rupe pdl ?? Raspuns: NUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!
Poza eeee
eeee
rank 5