Ziare.com

Cristian Preda: Fesenistii din PDL se uita spre trecut, reformistii vor sa produca viitor

Duminica, 24 Februarie 2013, ora 17:25

   

Cristian Preda: Fesenistii din PDL se uita spre trecut, reformistii vor sa produca viitor
Cristian Preda a declarat ca termenii competitiei din PDL sunt cunoscuti deja, fiind vorba de "reformisti versus fesenisti", primii fiind ancorati in trecut, ceilalti dorind sa produca viitor si solutii.

"Stiti deja termenii problemei, reformisti versus fesenisti. Atunci cand spunem reformisti versus fesenisti, noi nu facem separatia intre ce era in FSN acum 20 de ani si ce e acum PDL, pentru ca fesenistii s-au raspandit in toate partidele. Problema noastra nu e 'cine a fost in FSN e rau pentru ca a fost in FSN si a supravietuit acum in PDL'. Fesenisti sunt in toate partidele. La noi opozitia este intre ceea ce numim noi fesenisti, niste oameni care se uita doar in trecut si care vor o supravietuire la limita a organizatiei din care facem parte si reformistii care sunt cei care mizeaza pe viitor, care vrem sa producem viitor, si nu o interpretare a trecutului, e vorba de cei care vor modernizarea partidului, sincronizarea lui cu partidele europene", a declarat Cristian Preda.

"Daca fesenistii inseamna trecut si supravietuire la limita, respectiv reformistii inseamna viitor si modernizare, trebuie sa avem in vedere si ce urmeaza in competitia care incepe. (...) Vom cauta sa producem solutii pentru opozitia contra USL si pentru viziunea unui nou Guvern. Trebuie sa avem de data asta o guvernare pregatita cu toate imprejurarile si circumstantele luate in seama", a adaugat el.

Si Teodor Baconschi, un alt sustinator al motiunii Monicai Macovei, a declarat ca o sustine pe aceasta pentru ca a vazut ca "ancorarea corecta, autentica a Romaniei in familia euro-atlantica nu este ireversibila si socotesc ca prin reforma PDL putem sa evitam riscul de a arunca la cos tot ce am facut in 20 de ani de evolutie democratica". Baconschi a mai spus ca reformarea statului trebuie sa fie in continuare pe agenda dreptei, dar nu a unei drepte in ipostaze de "carnaval", a unei drepte "tranzactioniste".

Sursa: rNews

Articol citit de 1332 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ati avut sansa

Dar ati ratat-o. Ati lasat oameni de valoare si caracter si i-ati cocotat in functii pe unii ca igas, udrea,anastase, funeriu,boagiu, etc.

 

hai las-o Predo ca macane

Te vedeam la Tv cum tinei steagul sus indiferent ce pr.ostii facea guvernul Boc-Tz ...ti-era bine si ti-era cald ....de ce sa te pui tu contra valului ?
Acuma a venit "frigul" ....nu mai sunt tzechini?
Indiferent ce zici tu , macovei , udrea , blaga ....ati fost frati de cruce la "cald" iar acum o dati la-ntors .
Ipocriti ati fost fata de un intreg popor ....acum sunteti ipocriti intre voi .
Ce naste din pisica soareci mananca ...PA !

 

cind,

a-ti fost pe val n-au fost fesenisti acum sint...basescu nu e la fel de mult sau la fel de putin fesenist...ori unde o sa mergi tot antipatic op sa fi...un parvenit minuscul.

 

votantii pdl

...nu sunt un electorat captiv.
Daca partidul nu se va reforma ...nu cred ca vor inghitii prostiile emanate de sus.
Ce sa voteze ?
Pe Blaga ...fost ministru la interne ...seful vamilor
Pe Udrea ...toapa cu tupeu ...fufa marinarului.
Sa uitam ca Basescu in calitate de ministru al transporturilor ...a dat flota la fier vechi.
Comparativ cu ceilalti banditi ...au fost mai credibili (daia au fost votati) ...dar sa speram ca vom gasi pe altii ...mai onesti ...reformisti.

Daca vreti un viitor in politica ...eliminati balastul, organizati-va, separati politicul de afaceri.
Profesionisti in politica ...veti reusi singuri.
...

 

Arătați ca speriați - asta numai că v-ați trezit singuri pe dreapta.

Arătați ca speriați - asta numai că v-ați trezit singuri pe dreapta crezand că este suficient.
Oamenii cu adevărat de dreapta, de la bun inceput nu v-au considerat de dreapta. Ei și-au văzut de treabă, pentru că chiar au treabă și v-au lăsat să faceți și voi ceva. De data asta chiar puneți in pericol dreapta insăși prin faptul că o reprezentați sub limita acceptabilului. Cu părere de rău, lumea nu mai vrea PDL, nu mai vrea pe Băsescu și asta pe bună dreptate - nu te atingi de salariul și pensia omului, mai ales că iți stăteau la indemană atatea posibilități pentru a nu o face. Am constat că toți cei atinși de acestă măsură au o ură mult prea mare pentru a spera că puteți să mai fiți ceva in politică. Dreapta trebuie salvată din mainile voastre, iar asta datoria oamenilor cu adevărat de dreapta, care dacă nu ințelegeți ce trebuie, se vor organiza și vor face ce trebuie fără voi. Drumul pe CALEA DREAPTĂ trebuie parcurs făcand o politică pentru oameni și in interesul oamenilor și a Romaniei. Toate guvernele postdecembriste au făcut exact invers - starea deplorabilă in care este țara azi demonstrează acestă vină. Pentru că oamenii cu adevărat de dreapta "adună și inmulțesc" au incă disponibilitatea de a vă accepta in ceia ce se numește necesarul proces de RECONSTRUCȚIE A DREPTEI, considerand că trebuie să facă parte și cei care vor să se poziționeze la centrul-dreapta al politicii romanești. Tot ce puteți face mai bun azi, in acest sens, este să participați la o masă rotundă cu toți cei ce reprezintă dreapta politică, fie că sunt in partide mai mici sau mai mari, sau altfel de organizații și impreună să constituim pe structura unui partid nou și curat, deja constituit, o uniune a forțelor de dreapta și carte să se numească UNIUNEA POPULARĂ. Numai așa vom putea surmonta avansul USL-ului și pe care-i vom intrece ușor in orice competiție, deoarece așa vom deveni repede singura alternativă politică in stare să conducă Romania in aceste vremuri grele.
Nu trebuie să lăsăm prea mult țara pe seama forțelor de stanga care repede au demonstrat, dacă mai era ceva de demonstrat, că sunt total anacronice pentru timpurile noi pe carte le trăim.
Avem o țară și nu mai trebuie sub nici o formă să lăsăm politicieni de pană acum să-și bată joc de noi și de țară!
Este vremea, mai mult ca oricand, să ne luăm țara in bună grijă, pentru a fi cu adevărat stăpani, increzători și siguri pe viitorul nostru !!!
Avem cu cine, avem cu ce, avem pentru cine !!!

Noi, cu noi !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor