Cristian Preda: Geoana a fost si este prizonierul baronilor locali

Sambata, 30 Mai 2009, ora 17:40
1092 citiri
Cristian Preda: Geoana a fost si este prizonierul baronilor locali

Cristian Preda, consilier prezidential si candidat la Parlamentul European din partea PDL, a declarat, sambata, la Constanta, unde a lansat un atac dur la adresa PSD, ca liderul social-democrat Mircea Geoana este "captiv al baronilor locali".

"Uitati-va ce inseamna stanga astazi in Romania. Stanga a fost redusa la baroni si Vanghelie. Sa nu uitam ca actualul presedinte al partidului, Mircea Geoana, a ajuns presedinte al Partidului Social Democrat pentru ca era deja prizonierul baronilor locali.

Ei l-au urcat impotriva lui Iliescu la conducerea partidului si ei il controleaza, ca e vorba de Mazare, ca e vorba de Oprisan, ca e vorba de Vanghelie. Ei sunt cei care controleaza in acest moment social-democratia, cu garantia lui Vanghelie, baronul de la sectorul 5", a declarat Cristian Preda, cu ocazia lansarii candidatilor PDL.

Potrivit lui Preda, Romania insasi poate deveni prizoniera acestor baroni. "Stanga mizeaza pe aceasta coalitie a baronilor, care vrea sa faca nu doar din Mircea Geanoa un prizonier, ci chiar din Romania un prizonier. Aceasta este miza social-democratilor: sa pregateasca instalarea acestui captiv al baronilor in fruntea statului", a spus Cristian Preda.

El a mai spus ca stanga este redusa la aceasta "ecuatie penibila si precara".

Conducerea PSD a fost criticata si de Traian Ungureanu, care a spus ca, daca la PDL Monica Macovei se ocupa de legi, Adrian Nastase "se ocupa de faradelegi". El a facut si o comparatie intre Bucuresti si Constanta, despre care a spus ca sunt orase infratite, precizand ca la Bucuresti exista "un primar martian", iar la Constanta un primar "care vrea sa faca un oras de legume".

PDL si-a lansat in judetul Constanta, sambata, candidatii la europarlamentare. Pe scena Casei de Cultura din localitate au urcat , insotiti de presedintele PDL, primul ministru Emil Boc, Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu si Cristian Preda, care ocupa, in aceasta ordine, primele patru locuri pentru alegerile care vor avea loc pe 7 iunie.

La eveniment au fost prezenti si Elena Udrea, ministrul Turismului, Adriean Videanu, prim vicepresedinte PDL, Mircea Banias, presedinte PDL Constanta, parlamentarii PDL de Constanta. In sala au fost cateva sute de persoane, membrii PDL din Constanta, dar si din Tulcea, adusi cu autocare.

Soarele rasare la Constanta

Discursurile au fost incepute de Videanu, care a spus, in fata unei sali care aplauda la fiecare cateva minute, ca "in Uniunea Europeana, soarele rasare la Constanta".

La microfon a venit imediat Emil Boc, care le-a multumit celor prezenti ca sunt alaturi de el "in aceasta seara", desi evenimentul a avut loc la ora 11.00.

"In primul rand, trebuie sa le spunem romanilor ca e foarte important pentru noi, pentru tara, sa se prezinte la vot. In al doilea rand, ei trebuie sa stie ca pot sa voteze oriunde in Romania, important e sa aiba buletin de identitate asupra lor", a spus acesta. El a amintit ca PDL a scos tara din criza, in 2005 si in 1991, si a mentionat ca PDL este asemenea unei familii - aceasta fiind si tema de campanie principala a partidului.

Promisiuni

Boc a amintit ca programul "Prima casa" va deveni operational in luna iulie sau, cel mai repede, la sfarsitul lunii iunie. Primul ministru a spus ca vrea ca cei care azi dau bani pe chirie sa dea acesti bani pentru a-si cumpara o casa. Boc a anuntat si ca TVA-ul pentru cumpararea acestei case va fi de 5%. El a precizat ca Guvernul este dispus sa aloce inca 100 milioane de euro pentru acest program, pe langa cele 100 milioane deja alocate, daca va fi nevoie.

"Prin reforma sistemului de pensii, vreau sa va asigur pe dumneavoastra ca nimeni nu va mai contribui la pensiile de lux ale acelor 10.000 sau 20.000 care astazi ii sfideaza pe toti ceilalti pensionari. Vremea pensiilor de lux va apartine istoriei, odata cu legea pe care noi o vom promova in perioada urmatoare. Fiecare va primi o pensie pe masura contributiei pe care a avut-o si o are la bugetul asigurarilor sociale", a adaugat Boc.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....