Cristian Preda: Guvernul trebuie remaniat

Joi, 18 August 2011, ora 15:56
1190 citiri
Cristian Preda: Guvernul trebuie remaniat
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, crede ca Guvernul trebuie remaniat si ca este nevoie de "oameni credibili" sa sustina masurile Executivului. "Nu trebuie sa ne multumim cu ideea ca facem lucruri glorioase, care vor ramane in istorie si sa pierdem cu usurinta alegerile de la anul!", atrage atentia Cristian Preda.

Europarlamentarul Cristian Preda spune ca Executivul condus de Emil Boc are o problema de incredere: "La mijloc e o problema de incredere importanta. Daca aceasta confruntare cu furtuna globala si intemperiile domestice nu e facuta de pe o baza minima a increderii, sansele de reusita sunt mici, pentru ca oamenii tind sa se opuna unor masuri, atunci cand ele sunt propuse de oameni care nu dispun de incredere".

Cristian Preda propune trei solutii pentru recastigarea increderii, printre care si remanierea Guvernului. "Exista cel putin trei metode foarte simple de a spori aceasta incredere. Prima dintre ele ar fi o remaniere. Daca schimbarea premierului se dovedeste a fi imposibila, atunci e nevoie de o remaniere, pentru ca Guvernul trebuie sa beneficieze de cateva voci foarte noi, de un suflu nou, care sa-i dea un plus", spune eurodeputatul PDL.

Cristian Preda mai propune ca liderii locali cu imagine buna sa aiba un cuvant mai greu de spus la nivel central: "Unii dintre liderii locali, care au o cota semnificativ mai mare de incredere decat cea a partidului trebuie mobilizati, pentru a deveni voci nationale. Ma gandesc aici la Scripcaru, la Frunzaverde, la Falca, sunt oameni care pe plan local beneficiaza de o mare incredere".

In al treilea rand, Cristian Preda sugereaza ca "in perspectiva alegerilor, ar fi bine sa facem ceea ce s-a anuntat de pilda pentru Bucuresti si anume alegeri preliminare, pentru a stabili cine sunt candidatii cei mai buni pentru primarii, pe cine punem la consiliile judetene. Un asemenea dialog si o asemenea confruntare pot spori increderea, pentru ca publicul va vedea ca nu avem nimic de ascuns".

Preda afirma ca PDL si Guvernul au nevoie de "oameni credibili". "Nu trebuie sa ne multumim cu ideea ca facem lucruri glorioase, care vor ramane in istorie si sa pierdem cu usurinta alegerile de la anul! Avem nevoie de incredere, trebuie ca oameni credibili sa sustina aceste masuri", conchide europarlamentarul democrat-liberal.

Citeste mai multe despre Cristian Preda: E nevoie de o remaniere, trebuie voci credibile in Guvern! pe RFI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Cristian Preda remaniere, #preda remaniere , #PDL
Comentarii