Cristian Preda i-a cerut demisia lui Victor Ponta in PE

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 18:46
3022 citiri
Cristian Preda i-a cerut demisia lui Victor Ponta in PE
Foto: Arhiva

Europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda a cerut, miercuri, in cadrul dezbaterilor din Parlamentul European privind situatia din Romania, demisia premierului Victor Ponta si l-a acuzat pe acesta ca nu a avut curajul sa se prezinte in fata europarlamentarilor.

"Ii multumesc si eu (Comisiei Europene - n.red) in numele acelor cetateni romani care nu considera ca identitatea europeana ar fi o povara, ci vad in ea o imbogatire a identitatii nationale", a spus Cristian Preda, care a adaugat ca "nu e si lectura pe care o face Victor Ponta, premierul roman, acuzat de plagiat de Universitatea Bucuresti, care i-a conferit un titlu de doctor acum un deceniu".

"Domnul Ponta nu a avut curajul de a veni azi aici pentru a explica de ce nu a raspuns tuturor solicitarilor Comisiei Europene, a preferat ca de la Bucuresti sa critice Comisia Europeana pe acel ton nationalist. Un asemenea politician reprezinta trecutul, nu prezentul. De aceea ii cer demisia premierului", a declarat Preda.

Totodata, europarlamentarul democrat-liberal a punctat ca actuala majoritate socialista a devenit "tiranica" si ca a adaugat crizei economice o criza politica de "amploare".

"O stare prefecta a ceea ce Tocqueville numea tirania majoritatii. Defectul nu este insa doar national, chiar daca prin actiunea sa majoritatea socialista de la Bucuresti a adaugat crizei economice de la nivel european o criza politica de amploare a unui stat membru. De fapt, actiunile din 3-6 iulie au creat stupoare, fiindca au pus in mod dramatic problema articularii politice europene si a celei nationale", a comentat Preda.

"Intr-adevar, ce pot face europenii atunci cand o majoritate dintr-o tara devine tiranica destituindu-i in dispretul Constitutiei pe sefii Camerelor, pe Avocatul Poporului si pe seful statului in doar 3 zile? Cum sa reactionezi atunci cand Parlamentul de la Bucuresti solicita Curtii Constitutioanale sa se pronunte in 24 de ore asupra suspendarii presedintelui? Ce poti spune atunci cand deputatii romani din majoritate depun plangeri penale impotriva unor deputati europeni pentru critici la adresa Guvernului de acasa?

Cum sa reactionezi atunci cand cetatenilor din Romania, care muncesc sau studiaza, intr-unul din celelalte 26 de state membre li se contesta dreptul de vot? Nu e absurd ca un politicin sa considere ca lista electorala trebuie stabilita dupa consultarea cetatenilor si nu inainte? Intrebari de acest fel au preocupat in iulie si august intreaga opinie publica europeana", a spus europarlamentarul care a multumit CE pentru sustinerea acordata.

"Comisia a intervenit prompt in sprijinul acelor institutii din Romania care puteau sa blocheze deriva majoritatii si trebuie sa ii multimim", a spus Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Preda demisie Ponta PE, #Preda demisie Ponta , #PDL