Cristian Preda: Iau in calcul demisia. "Cu mandatele pe masa, spre Congres"

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 12:34
3568 citiri
Cristian Preda: Iau in calcul demisia. "Cu mandatele pe masa, spre Congres"

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a declarat ca se gandeste sa isi dea si el demisia din functia pe care o detine in partid, ca urmare a rezultatului slab obtinut de ARD la alegerile parlamentare.

"Iau in calcul acest lucru, dar nu va rezolva criza prin care trecem (...) avem o solutie statutara foarte clara - organizarea unui Congres. Toti conducatorii PDL isi vor depune mandatele pentru Congres", a spus europarlamentarul, pentru Ziare.com.

El spune ca analiza pe care ar presupune-o Congresul, care e trecut in statut dupa fiecare runda de alegeri, nu trebuie amanata, insa trebuie evitat ca acesta sa se tranforme intr-o "paruiala".

"Nu se pune problema sa nu ne asumam acest esec, ar fi gresit sa se incerce amanarea unui Congres, la care sa facem o analiza. Toata lumea merge cu demisiile pe masa", a completat Cristian Preda.

Intrebat despre demisia altui prim-vicepresedinte PDL, Cezar Preda, eurodeputatul a raspuns ca "era firesc sa demisioneze, a pierdut si alegerile locale, si pe cele legislative".

Congres, nu teatru

Cristian Preda e de parere ca PDL trebuie sa trateze cu atentie Congresul, astfel incat sa nu se pripeasca.

"Scopul nostru e construirea unei Opozitii sistematice la Puterea actuala, nu e momentul pentru gesturi pripite. E mai important sa lucram pe o linie clara decat sa facem un teatru ieftin. Nu trebuie ca in locul unui Congres sa incepem paruiala publica, sa gasim un tap ispasitor (...) in loc sa incercam sa smulgem aplauze din tribune, sa gasim resurse pentru a construi, mai ales in conditiile in care puterea va fi masiva si agresiva", considera el.

Un alt obiectiv, in opinia sa, e realizarea unei "regrupari" a fortelor de centru si dreapta, succesoarea ARD, mai ales ca partidele componente vor avea grupuri parlamentare comune.

Rezultate alegeri parlamentare: USL a obtinut aproape 60% din voturi

USL castiga la scor alegerile parlamentare din 9 decembrie, arata rezultatele anuntate de Biroul Electoral Central. Potrivit acestora, USL ar obtine aproximativ 60% din voturi.

ARD a obtinut aproape 17% din voturi, iar Partidul Poporului Dan Diaconescu, circa 14%.

Cristian Preda vede ca prima cauza a esecului ARD scindarea partidului, care a fost "abandonat" de unii dintre alesii sai locali.

Citeste si:
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Expert Forum spune că a citit proiectul de ordin de ministru care reglementează normele de aplicare a OUG privind Programul Saligny, iar aspecte esențiale semnalate de ONG nu au fost rezolvate....
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 16 septembrie, că intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8% începând cu 1 noiembrie sau 1 decembrie. "Discutăm...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
elena7777777
rank 5
``````````````````````````````````````````