Cristian Preda: La Boc vedem aceeasi aroganta ca la Nastase

Luni, 30 August 2010, ora 18:00
501 citiri
Cristian Preda: La Boc vedem aceeasi aroganta ca la Nastase

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda l-a criticat dur pe seful PD-L si premierul Romaniei, Emil Boc, spunand ca in replicile sale se intrevede aceeasi aroganta ca pe vrea cand Adrian Nastase era in fruntea Guvernului.

Intr-un interviu pentru Adevarul, Preda spune ca exista o crispare in interiorul PD-L, dar si la nivelul Guvernului, si ca cu o astfel de atitudine nu se poate castiga increderea electoratului.

"Sunt din ce in ce mai convins ca in acest moment exista un comportament conservator, o crispare. Asta o dovedeste si discursul din ultimele saptamani, in care orice critica este tratata cu o retorica de tipul 'dusmanii sunt la usa, ne-au impresurat!'. Cand te simti asediat, nu poti crea incredere, nu poti face modernizare. Pentru ca acum oamenii sunt, la randul lor, foarte crispati. Si se simt agresati.

Am vazut voci care zic: 'N-a fost niciodata atat de rau'. Nu mai vorbesc de comparatia dezastruoasa pentru noi intre aceasta guvernare si guvernarea Nastase. Ni se pune deja eticheta: 'E ca pe vremea lui Nastase'. Ceea ce in vremea lui Adrian Nastase insemna 'e ca pe vremea lui Ceausescu'. Din pacate, exista acum voci in Guvern care sunt la fel de arogante ca pe vremea lui Adrian Nastase.

Mihai Seitan, care ne spune ce ne spune. Si, hai s-o spun si pe asta: chiar Emil Boc, in momentul in care a spus: 'Unde ati vazut cozi?'. E aceeasi aroganta ca la Adrian Nastase. Imi pare rau s-o spun. Nu poti convinge cu asta, nu poti! E o iluzie", a declarat Cristian Preda.

Remanierea de la 1 septembrie, amanata gratie PSD

Preda spune si ca remanierea de la 1 septembrie, asa cum era ea programata, nu va mai avea loc pentru ca Opozitia a fixat data motiunii de cenzura in octombrie.

"Eu nu cred ca mai exista 1 septembrie. Ma rog, in calendar exista data, dar Guvernul a primit un ajutor nesperat de la PSD, care a fixat ca data a motiunii 16 octombrie. Aceasta a creat o anumita marja de manevra pentru Guvern. Sincer, nu-mi explic de ce PSD a facut lucrul acesta, nu-i banuiesc de generozitate. Dar o mana intinsa pentru Guvern, in sensul in care se poate spune mai vedem, mai evaluam...", a spus Preda.

El sustine, insa, ca acesta nu este un motiv ca in PD-L sa se relaxeze lucrurile, situatia fiind inca sub presiune.

"Presiunea in partid e la acelasi nivel ca si in ianuarie, in februarie, in iunie. In partid exista nemultumiri care nu depind nici de 1 septembrie, nici de remaniere. E vorba, pe de o parte, de o chestiune de ordin general, de relatia intre Guvern si grupurile parlamentare si, respectiv, Guvern si elitele locale ale partidului.

Alta chestiune, foarte delicata, e legata de bugete, de situatia bugetelor locale in special, care este dezastruoasa. Aici, dupa istoria nefericita cu micul ajutor de urgenta, nervozitatea din teritoriu a sporit in loc sa scada", a mai spus Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Cristian Preda Emil Boc, #Preda remaniere Guvern, #Emil Boc Adrian Nastase , #PDL