Cristian Preda: Mai exista USL?

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 14:23
1315 citiri
Cristian Preda: Mai exista USL?
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda comenteaza ultimele actiuni ale Opozitiei si se intreaba daca USL mai exista in conditiile in care PC a anuntat ca va candida separat, iar actiunile lui Sorin Oprescu nu sunt inca pe deplin cunoscute.

"USL a fost creat ca un conglomerat de trei partide (PSD, PNL, PC), cu scopul candidaturilor comune la alegeri. PC a anuntat ca la locale va avea candidati distincti de amicii sai politici. Daca unul din trei decide sa aiba candidaturi separate, mai exista USL? Un USL fara PC mai e USL?", se intreaba Cristian Preda pe blogul personal.

Eurodeputatul mai ridica niste intrebari, la care doar cei din USL vor putea raspunde.

"Vor mai folosi pesedistii si penelistii sigla USL? Sau vor prefera asocierea PNL-PSD? Ce va face Sorin Oprescu? Ultima data, primarul Bucurestiului spunea ca va candida "in parteneriat" cu USL? Ce formula va mai folosi acum? In ipoteza comasarii alegerilor locale si parlamentare, vom avea oare o competitie in care PC va infrunta PNL si PSD la scrutinul local, dar le va fi aliat de nadejde la cel legislativ?", mai scrie democrat liberalul.

Cristian Preda crede ca in acest context "ne indreptam catre un talmes-balmes".

Uniunea Social Democrata si-a anuntat, luni, oficial, sprijinul politic pentru candidatura lui Sorin Oprescu la un nou mandat de primar al Capitalei, confirmand formula "candidat independent in parteneriat cu USL".

"Dorim sa facem acest anunt pentru a opri toate speculatiile", a spus liderul PSD, Victor Ponta, anuntand parteneriatul pentru bucuresteni. Potrivit spuselor sale, USL vrea sa puna mana pe Primaria Capitalei - prin intermediul lui Sorin Oprescu - pe primariile de sector, dar si pe Consiliul General al Municipiului Bucuresti

"Principiile parteneriatului pentru bucuresteni sunt urmatoarele: un primar independent, asa cum a fost votat de bucuresteni, primari de sector si asigurarea unui consiliu general format din consilieri ai USL care sa colaboreze cu primarul general pentru a indeplini proiectele de care Bucurestiul are nevoie", a spus Victor Ponta, in cadrul unei conferinte de presa comune cu Sorin Oprescu si Crin Antonescu.

Tot luni, PC anuntat ca a decis sa candideze singur in toata tara la alegerile locale din 2012 si sa aiba propriul candidat la Primaria Capitalei, in persoana lui Cristian Popescu Piedone.

Miercuri insa primarul Sectorului 4 a anuntat ca nu are de gand sa candideze la primaria Capitalei, iar Daniel Constantin preciza ca PC isi respecta angajamentele pe care le-a luat in cadrul USL.

I.U.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian Preda USL, #alegeri 2012 USL , #PDL