Cristian Preda: Multi romani se simt nereprezentati politic. Un partid nou?

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 08:53
2378 citiri
Cristian Preda: Multi romani se simt nereprezentati politic. Un partid nou?

Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca multi romani se simt nereprezentati politic si sugereaza ideea lansarii unui nou partid pe scena politica.

"Multi cetateni romani se simt nereprezentati politic. Sunt in contact cu doua categorii care cunosc aceasta trista conditie. E vorba despre cei care lucreaza in mediul privat, fie in filiale ale unor multinationale, fie in IMM-uri locale care au functionat - as sublinia: in mod programatic - fara contracte cu statul", scrie Cristian Preda pe blog.

"Doua sunt reprosurile pe care le aduc acestia partidelor prezente: calitatea dezastruoasa a celor care pregatesc si a celor care iau deciziile ministeriale, respectiv crearea unei false economii private, prin distribuirea arbitrara a unor fonduri publice importante. Asteptarea principala a lor este o alocare rationala a resurselor prin piata si o sporire a expertizei birocratilor si decidentilor politici", adauga democrat-liberalul.

Potrivit lui Cristian Preda, a doua categorie este cea a unor oameni care au educatie inalta si foarte inalta, dar care lucreaza in sectorul public.

"Activi la inceputul anilor '90 in opozitia fata de ceea ce se numea atunci neocomunism, acestia traiesc in momentul de fata cu sentimentul ca deceptiile produse de CDR, Alianta DA sau ARD nu pot fi compensate decat prin crearea unei forme politice noi", mai scrie europarlamentarul.

Acesta sustine ca ar putea fi vorba despre un partid de "5-7%".

"Un asemenea proiect ar trebui sa combine o ambitie masurata - sa fie un partid de 5-7%, care sa faca insa presiune in directia modernizarii europene - si o autenticitate mult-asteptata. Demobilizarea acestei categorii s-a produs de fiecare data cand politicienii care au promis ruperea de trecut au acceptat compromisuri compromitatoare. Nereprezentatii pomeniti aici se auto-plaseaza in clasa medie si sunt in asteptare. Le va raspunde cineva? Vreunul dintre partidele consacrate, care se va trezi din adormire? Un partid nou? Ce credeti? Cine va reprezinta? Sau va considerati nereprezentat(a)?", conchide Preda.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Preda partid nou, #PDL Preda romani nereprezentati , #PDL