Cristian Preda: Noul lider al PDL trebuie sa aiba cel putin trei calitati

Sambata, 16 Februarie 2013, ora 14:53
2050 citiri
Cristian Preda: Noul lider al PDL trebuie sa aiba cel putin trei calitati
Foto: gov.ro

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a precizat, pe blogul personal, care sunt calitatile pe care trebuie sa le aiba viitorul presedinte al formatiunii politice.

"Sunt foarte preocupat de ceea ce se intampla in ultimele zile in PDL. In preajma Conventiei, e firesc ca disputele sa se inteteasca si e de asteptat ca - uneori, poate chiar foarte des - sa apara si derapaje. Asta e cultura locului: multa pasiune si convingeri putine. E insa nevoie si de propuneri care sa aduca substanta dialogului dintre diversele tabere. Altfel, se ajunge la polemica suburbana, la invective, la gesturi necugetate, unele ireparabile", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Astfel, el considera ca viitorul lider al PDL trebuie sa aiba trei calitati importante.

"In primul rand, cred ca e nevoie de oameni de consens, care - altfel spus - sa poata ralia militantii si membrii. Sunt urgente acum o inventariere si apoi o sinteza a resurselor de care dispune PDL. Va castiga cine va ralia, nu cine va dezbina. Pe scurt, astept liderul care sa spuna 'vin sa va impac, nu sa va exclud'", sustin democrat-liberalul.

Cristian Preda: Daca USL s-ar sparge acum, PDL ar fi strivit

De asemenea, el este de parere ca PDL are nevoie de oameni care "sa produca viitor", nu care sa-si dispute interpretarea trecutului recent. "Iar acest viitor e legat de opozitia fata de USL. Oameni de consens pentru interiorul PDL, liderii de care avem nevoie ar trebui sa fie necrutatori cu USL. Ar fi un dezastru sa fie invers: adica necrutatori cu colegii si facand cu ochiul guvernului", a continuat Cristian Preda.

Ulima calitate a noului lider PDL trebuie sa fie credibilitatea, pentru ca sa poata impune idei in spatiul public.

"Nu trebuie sa cautam certareti care te fac sa schimbi canalul de indata ce-i vezi, desi sunt din tabara ta, ci barbati si femei care sa poata concepe in mod autonom si transmite in chip inteligibil interpretari ale situatiei politice si solutii alternatvie la cele ale USL", mi scrie Cristian Preda pe blog.

"Capabil de compromis in interior, angajat intr-o critica fara menajamente a puterii si credibil, fiindca gandeste si e inteligibil: nu sunt singurele calitati ale unor lideri veritabili, dar n-as vota pe cineva care sa nu le aiba pe acestea trei", a conchis democrat-liberalul.

Pana in prezent, in cursa pentru functia de presedinte al PDL s-au inscris Elena Udrea si Victor Blaga.

C.P.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#Cristia Preda calitati lider PDL, #Cristi Preda calitati presedinte PDL, #Cristi Preda alegeri PDL , #PDL