Cristian Preda: Nu eu trebuie sa plec din PDL. Blaga incalca statutul (Video)

Marti, 28 Mai 2013, ora 14:27
1793 citiri
Cristian Preda: Nu eu trebuie sa plec din PDL. Blaga incalca statutul (Video)

Europarlamentarul PDL Cristian Preda, care se afla la un pas de a fi exclus din partid, sustine ca nu el este cel care trebuie sa plece, precizand ca nu este in conflict cu toti democrat-liberalii, ci doar cu o conducere care se dovedeste incapabila sa gestioneze misiunea de a face opozitie.

Totodata, mai acuza Cristian Preda pe blogul personal, Vasile Blaga incalca statutul PDL, refuzand sa puna in aplicare articolul 56, care prevede organizarea unui guvern din umbra, in conditiile in care partidul e in opozitie.

"Nu stiu care sunt motivele pentru care seful PDL se opune cu obstinatie aplicarii prevederilor statutare. Vasile Blaga greseste, atunci cand afirma ca BPN ar trebui sa sanctioneze declaratiile mele. Biroul Permanent National e obligat, mai intai de toate, sa examineze de ce liderul sau refuza folosirea principalului instrument oferit de Statut in confruntarea cu puterea", noteaza Cristian Preda.

Unii cred ca e vorba despre blat, altii - despre teama, puncteaza acesta.

"Eu vad aici mai degraba dispretul fata de reguli, care-i caracterizeaza pe liderii slabi, de indata ce sunt instalati in functie. Nu sunt in conflict cu PDL, ci cu o conducere care se dovedeste incapabila sa gestioneze misiunea de a face opozitie si care, pentru a crea aparenta actiunii, ii ameninta pe cei care pledeaza pentru un comportament rational.

Daca BPN vrea sa lucreze in folosul partidului, nu pe mine ar trebui sa ma excluda", incheie Cristian Preda.

Cristi Preda: Blaga imprumuta stilul lui Vadim Tudor

Surse din PDL citate de presa au declarat, recent, ca la Colegiul Director al PDL, s-a discutat despre o posibila excludere din partid a europarlamentarului Cristian Preda si a fostului ministru de Externe, Teodor Baconschi. O decizie va fi luata lunea viitoare.

Intrebat despre eventuala excludere din partid a lui Cristian Preda, Teodor Baconschi sau Theodor Paleologu, Vasile Blaga a spus ca la sedinta BPN de peste o saptamana se vor lua anumite masuri, pentru a nu fi corelate actiunile PDL cu cele ale "altui partid" (PNL - n. red.).

C. Preda: Merg in Miscarea Populara daca vor fi suporterii lui Basescu, iar PDL i se opune

La randul sau, europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ca infiintarea Partidului Miscarea Populara e o reactie de alternativa la un "PDL care este lesinat", iar daca in aceasta formatiune se vor reuni suporterii lui Traian Basescu, iar PDL isi mentine linia actuala, se va alatura Miscarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#ristian Preda excludere PDL, #Preda conflic Blaga, #scandal Preda Blaga PDL , #PDL