Cristian Preda nu mai publica propunerile de modificare a statutului PD-L

Luni, 08 Februarie 2010, ora 15:14
1065 citiri
Cristian Preda nu mai publica propunerile de modificare a statutului PD-L

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda a anuntat ca nici el si nici colega sa, Monica Macovei, nu vor mai publica propriile propuneri de modificare la statutul partidului.

"Intrucat ceilalti colegi din PD-L care s-au exprimat in privinta statutului nu au dat publicitatii documentele alcatuite si nu au facut declaratii publice, am convenit cu Monica Macovei sa nu facem nici noi public textul nostru", scrie Cristian Preda pe blogul sau.

El a afirmat ca stie ca ii dezamageste pe unii dintre cititorii blogului sau, dar spune ca a luat aceasta decizie cu atat mai mult cu cat discutia din comisia de statut a avansat in mai multe chestiuni.

Cristian Preda prezinta un document despre modernizarea PD-L

"Stiu ca ii dezamagesc astfel pe unii dintre cititorii acestui blog, ca si pe ziaristii interesati sa acopere in mod profesionist dezbaterile (inclusiv de idei) din lumea politica romaneasca. Nu ar fi corect sa procedez altfel, cu atat mai mult cu cat discutia din comisia de statut a avansat in mai multe chestiuni.

Tin sa ii asigur si pe cititorii curiosi, dar si pe ziaristii profesionisti ca nu voi apara altceva decat am aparat inainte de a face pasul de a adera la PD-L", afirma Cristian Preda.

Preda: Ideea ca Patriciu si Orban au mostenit pasoptismul imi da frisoane

Europarlamentarul nu a ratat ocazia de a ataca PNL pe care l-a acuzat ca "a falsificat dreapta in numele unei revendicari mitologice de la traditia precomunista".

"Problema generala a clasei politice din Romania este aceea ca a interiorizat in prea mica masura valorile liberalismului politic, crezand ca acesta se dizolva in economia de piata. E fals. Din cauza aceasta, la dreapta, situatia e si mai rea decat la stanga, care traieste de bine de rau de pe urma pasiunii comuniste.

De ce s-a ajuns ca dreapta sa stea mai prost ca stanga? Pentru ca PNL a falsificat dreapta in numele unei revendicari mitologice de la traditia pre-comunista. Aceasta traditie nu includea domnia legii si separatia puterilor, adica temelia unui stat decent. (...)

Sa nu uitam ca PNL si-a consolidat impostura postdecembrista distrugand PNTCD, care daduse mai multe figuri respectabile, adica oneste, inclusiv in privinta relatiei cu un trecut care nu era infatisat ca unul perfect. Ideea ca Patriciu si Orban au mostenit pasoptismul imi da frisoane. Dupa ce ca pasoptismul nu a fost dus la capat, mai e si maimutarit", scrie Cristian Preda.

Europarlamentarul PD-L considera ca dreapta trebuie sa fie construita astfel incat "sa respecte omul si sa fie o dreapta a egalitatii".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian Preda statut PDL, #Preda modificare statut PDL , #PDL