Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cristian Preda: PD-L ii "ameninta bland" pe membrii cu probleme in justitie

Sambata, 19 Februarie 2011, ora 10:26
1817 citiri
Cristian Preda: PD-L ii "ameninta bland" pe membrii cu probleme in justitie
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda comenteaza pe scurt raportul CE pe justitie, critic la adresa Parlamentului, aratand ca, in timp ce pesedistii si penelistii il considera o "arma politica anti-romaneasca", pedelistii nu sunt in stare sa ia masuri ferme, ci doar sa "ameninte bland".

"Asa cum era de asteptat, USL a respins - prin vocile lui Victor Bostinaru si Tudor Chiuariu - concluziile raportului CE despre justitia din Romania. In lectura celor doi fruntasi ai USL, mecanismul de cooperare si verificare (MCV) ar fi, sintetic vorbind, un soi de arma politica anti-romaneasca.

Presedintele Basescu s-ar folosi de Europa ca sa-si puna la punct adversarii, iar Europa, la randul ei, ar cauta cu tot dinadinsul sa ne plaseze in categoria tarilor de mana a doua", scrie Cristian Preda pe blog, acuzatiile parandu-i-se amuzante.

Europarlamentar PSD: MCV trebuie eliminat, ne transforma intr-o tara de mana a cincea

Raportul pe Justitie - Chiuariu, PNL: MCV e o arma politica

In schimb, Preda schimba tonul cand se refera la propriul partid, criticat in raport din cauza votului dat in Parlament, prin care Monica Ridzi si Dan Pasat au fost "imunizati".

"In ciuda acestei evidente, nicio masura ferma nu e luata. Partidul de guvernamant e blocat. In locul unor decizii ferme si prompte, se formuleaza promisiuni sterpe si amenintari blande", se arata Preda nemultumit de lentoarea cu care PD-L ia masuri de sanctionare a democrat-liberalilor care au probleme grave in justitie.

Conducerea PD-L a anuntat ca va modifica statutul partidului la viitoarea reuniunie a CNC de pe 5 martie, astfel incat toti membrii care sunt trimisi in judecata sa fie suspendati automat din partid. Masura, propusa de mai multa vreme de Monica Macovei, a intampinat o rezistenta dura in PD-L, in special din partea apropiatilor primarului Aradului, Gheorghe Falca, trimis in judecata de cativa ani.

C.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cristian Preda justitie PDL, #Ridzi autosuspendare, #PDL raport justitie, #vot Parlament Pasat , #PDL
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
CRISTIAN PREDA-O MOACA SAGALNICA SI ENERVANTA CARE ISI CRITICA SOTIA LA VECINI,CAND IN ACELASI TIMP SE CULCA CU EA!