Cristian Preda: PDL cu Barroso, USL cu Voiculescu. Multumesc, Victor Ponta

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 00:03
2499 citiri
Cristian Preda: PDL cu Barroso, USL cu Voiculescu. Multumesc, Victor Ponta

Europarlamentarul Cristian Preda il felicita pe premierul Victor Ponta pentru decizia de a anunta candidatii pentru alegerile parlamentare pe data de 17 octombrie, data la care va avea loc prima zi a congresului PPE la Bucuresti.

"Trebuie, de fapt, sa-i fim recunoscatori premierului pentru alegerea respectivului moment", sustine Cristi Preda, pe blog.

Acesta arata in argumentarea afirmatiei sale ca prin alegerea acestei date, romanii vor vedea cat se poate de clar diferentele dintre cele doua formatiuni politice.

Astfel, scrie europarlamentarul, in timp ce PDL se va afla in compania presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si a altor lideri de marca, USL va beneficia de aplauzele lui Dan Voiculescu si Mircea Geoana.

"Cat V.Ponta si C.Antonescu vor aplauda pe scena, alaturi de D.Voiculescu si M.Geoana, pedelistii vor fi cu Barroso & comp. De o parte - uselistii, de cealalta - liderii care conduc Uniunea, si la nivelul Comisiei, si in multe state-membre", scrie Preda.

In opinia acestuia, romanii isi vor aminti de fuga socialistilor europeni de Romania si vor vedea cealalta parte a medaliei, marii lideri europeni din PPE care vin in la Bucuresti.

"In acest fel, publicul isi va aduce aminte ca socialistii au fugit de Romania, in vreme ce marii lideri europeni din familia PPE vin sa sprijine Partidul Democrat Liberal si aliatii sai", incheie Cristi Preda.

Congresul PPE la Bucuresti, 17 si 18 octombrie

Cancelarul Angela Merkel, presedintele CE, Jose Manuel Barroso, si presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, figureaza pe lista participantilor la Congresul PPE, care va avea loc la Bucuresti, la 17 si 18 octombrie.

La Congresul PPE, gazduit de PDL si UDMR, sunt asteptati peste 1.200 de participanti din 40 de tari.

La reuniune au fost invitati 16 sefi de stat si de guvern, printre care cancelarul german, Angela Merkel, premierul spaniol, Mariano Rajoy, premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, premierul polonez, Donald Tusk, sau seful guvernului ungar, Viktor Orban.

Pe langa sefii de stat si de guvern sunt asteptati si presedintele CE, Jose Manuel Barroso, presedintele Consiliului, Herman Van Rompuy, precum si membri ai Comisiei Europene, membri ai PE si ai parlamentelor nationale.

Fuga socialistilor europeni de Romania

Premierul Victor Ponta a comentat mutarea Congresului socialistilor europeni la Bruxelles, mentionand ca PSD-ul a fost cel care a cerut ca reuniunea sa nu mai aba loc la Bucuresti.

Ponta, despre Congresul PES: E ca la Radio Erevan, nu ei ni-l iau, noi cerem sa-l mute

"E, de fapt, ca la Radio Erevan: nu ei ni-l iau, ci noi le cerem sa nu se mai organizeze la Bucuresti. Am cerut, in aceste zile, colegilor mei din PES, ca lucrarile Congresului sa aiba loc la Bruxelles, nu la Bucuresti", a spus Ponta.

Prim-ministrul a argumentat ca a cerut mutarea congresului pentru ca intalnirea sa nu fie "bruiata" de razboiul politic intern.

S.R.

Citeste si:
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, marţi seară, 30 noiembrie, că nu a făcut nicio solicitare din partea primarului general Nicușor Dan privind subvenţia la gigacalorie....
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Deputatul liberal Cristian Băcanu a transmis marți, 30 noiembrie, că eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cât timp PNL este la guvernare. Măsura ar încuraja munca la negru...