Cristian Preda: PDL nu functioneaza. Conducerea incalca statutul

Joi, 02 Mai 2013, ora 22:25
3317 citiri
Cristian Preda: PDL nu functioneaza. Conducerea incalca statutul

Europarlamentarul Cristian Preda continua criticile la adresa conducerii PDL, in ciuda avertismentelor primite de la presedintele Vasile Blaga si a faptului ca isi doreste un nou mandat de europarlamentar.

Invitat joi seara la postul B1TV, Cristian Preda a acuzat-o inca o data pe Cristina Traila, presedintele Institutului de Studii Populare (afiliat PDL), ca a fost cea care a refuzat prezenta presedintelui Traiam Basescu la o serie de conferinte pe tema revizuirii Constitutiei, care ar fi urmat sa aiba loc.

"Presedinta fundatiei, doamna Traila. Da, pe cuvant!", a raspuns Cristian Preda cand a fost intrebat exact cine a respins prezenta presedintelui.

Cristian Preda a subliniat ca acesta a si fost modul pentru care a luat decizia sa demisioneze din ISP. "Am considerat ca trebuie sa ma separ", a punctat el, reamintind ca organizase o serie de conferinte despre revizuirea Constitutiei, subiect pe care PDL "nu a spus nimic" pana la aceasta ora, si tot el a fost cel care a apreciat ca aceasta serie trebuie sa se incheie cu un discurs al lui Traian Basescu, "care nu va fi invitat nici de Forumul constitutional, nici in parlament, unde se pregatesc sa ii arunce proiectul la cos".

Pe de alta parte, intrebat daca intentioneaza sa se inscrie in Miscarea Populara, initiata de consilieri ai presedintelui, fostul consilier prezidential a raspuns scurt: "Nu am cum sa ma inscriu, pentru ca nu primesc oameni politici. Nu se poate!".

Mici aranjamente cu USL

In context, Cristian Preda s-a referit si la subiectul mult discutat al coagularii dreptei. "Eu nu am rabdare 5 ani, eu vreau sa fac politica in continuare", si-a exprimat el nemultumirea fata de lipsa de dialog intre formatiunile actuale de dreapta.

Europarlamentarul democrat-liberal s-a aratat surprins si de faptul ca in PDL nu se fac pregatirile pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc la anul, subliniind faptul ca el pare sa fie unul dintre putinii care au respectat statutul PDL care spune ca aceia care doresc sa candideze pentru PE trebuie sa se inscrie oficial cu un an inainte.

"Nu am un raspuns. E o organizatie care nu functioneaza. Conducerea incalca statutul", a comentat Cristian Preda, spunand ca mai are un exemplu care ilustreaza faptul ca actuala conducere a PDL incalca statutul, anume acela ca nu exista un "shadow cabinet", adica un guvern din umbra, asa cum este prevazut in statut.

"Cum pot sa iau in serios o organizatie in care eu sunt, cand conducerea nu respecta statutul?", a intrebat retoric Cristian Preda, criticand conducerea PDL pentru faptul ca nu isi arata nici intentia de a face coalitii cu formatiunile de dreapta, nici nu are respect pentru statut si nici nu isi asuma responsabilitatea de a intra intr-o batalie cu USL, preferand "mici aranjamente".

Citeste si:
Ordonanța privind plafonarea și compensarea facturilor la energie se amână. Neînțelegerile din coaliție
Ordonanța privind plafonarea și compensarea facturilor la energie se amână. Neînțelegerile din coaliție
Noua ordonanță pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie și gaze nu va fi adoptată în ședința de guvern de marți, 25 ianuarie, a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu. ”O...
Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria "independentă" Târgu Mureș: "Nu e opțional!" VIDEO
Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria "independentă" Târgu Mureș: "Nu e opțional!" VIDEO
Jurnaliștii platformei media Recorder au realizat o investigație la Primăria Târgu Mureș, scoțând la iveală intervenții grosolane făcute de oameni din aparatul administrativ pentru...