Cristian Preda: Pentru USL, statul e mai important decat pacientul

Duminica, 13 Ianuarie 2013, ora 11:38
2051 citiri
Cristian Preda: Pentru USL, statul e mai important decat pacientul

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a comentat anuntul ministrului Eugen Nicolaescu, potrivit caruia, incepand de la 1 martie, banii de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu vor mai putea fi directionati catre spitalele private.

"Justificarea deciziei este una de tip contabil: statul va economisi astfel 10 la suta din banii alocati si-i va putea directiona catre spitalele pe care le administreaza tot el", scrie Cristian Preda pe blog.

"Strict economic vorbind, asta inseamna ca e musai ca statul sa nu aiba parte de concurenta loiala!", subliniaza democrat-liberalul.

Pe de alta parte, "daca, spre deosebire de domnul ministru al Sanatatii, ne gandim si la pacienti, vom constata ca, pentru USL, statul e mai important decat pacientul", adauga Preda.

"Nicolaescu a tinut, de altfel, sa explice ca aceasta e o viziune liberala. Da, e o noua fila din istoria liberalismului ajuns in epoca Becali. O epoca in care toate cuvintele sunt otravite", incheie europarlamentarul.

Nicolaescu: Vom sista finantarea din bani publici a spitalelor private

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, afirma ca, prin contractul-cadru care va intra in vigoare de la 1 martie, va fi sistata finantarea din fondurile CNAS a unitatilor spitalicesti private si, astfel, spitalele publice vor avea un buget cu aproximativ 10 la suta mai mare.

Nicolaescu, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, la Targu Mures, ca in noul contract-cadru, care va intra in vigoare de la 1 martie, se va stipula ca banii publici vor sustine numai spitalele publice din Romania, fiind sistata finantarea din fondurile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru unitatile spitalicesti private.

D.R.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Preda pacient stat, #Nicolaescu bani spitale private, #Cristian Preda Sanatate , #PDL