Cristian Preda: Plagiatul lui Mang este evident, sare in ochi

Joi, 10 Mai 2012, ora 16:16
1815 citiri
Cristian Preda: Plagiatul lui Mang este evident, sare in ochi

Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca plagiatul actualului ministru al Educatiei, Ioan Mang, este evident si sare in ochi, motiv pentru care ii cere premierului Victor Ponta "sa se pronunte urgent" in acest scandal.

"Sunt probe pe care si un copil de zece ani le poate pricepe! Circula pe Internet probe clare ale plagiatului comis de ministrul Mang si cred ca Ponta trebuie sa se pronunte urgent. A renuntat la cinste, sa ne spuna: vreau sa am in Guvern un om care este necinstit, care a copiat si care mai mult decat atat acum minte in legatura cu plagiatul.

Chestiunea nu este o afacere politica. Poate sa vada si un elev de zece ani pasajele care sunt incriminate. Plagiatul este evident, sare in ochi, iar discutiile destul de intortocheate despre diferenta intre un text de filosofie si un text ingineresc arunca totul intr-un ridicol si mai mare, pentru ca furtul nu tine seama de domeniu. Or dincolo de necinstea plagiatului, vedem ca si minciuna este cultivata sistematic de cateva zile", a declarat Cristian Preda la RFI Romania.

Ecaterina Andronescu: Mang sa-si clarifice cat mai repede acuzatiile de plagiat

Totodata, eurodeputatul PDL ii solicita si fostului ministru social-democrat al Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa se pronunte in aceasta privinta:

"Eu as fi curios ce spune doamna Andronescu, fostul rector de la Politehnica, pentru ca eu am incredere, dincolo de adversitatea politica si de criticile pe care i le pot aduce in calitate de pesedista garantata de Vanghelie, eu am incredere ca doamna Andronescu va spune adevarul in privinta plagiatului domnului Mang. Ii solicit public sa se pronunte in aceasta privinta!".

Cristian Preda spune ca "scandalul legat de dorinta premierului de a-i numi pe Alistar si Corina Dumitrescu si situatia penibila in care s-a pus, numindu-l pe Mang la Educatie ne arata ca deocamdata cinstea e ceva foarte abstract".

Mang, acuzat de plagiat. Funeriu: Are obligatia sa ofere o explicatie

Presedintele PDL, Emil Boc, a prezentat miercuri un articol al actualului ministru al Educatiei, pe care Ioan Mang l-ar fi publicat in 2003, la Craiova si care, conform PDL, reprezinta "in integralitate o copie a unui alt articol stiintific al unor autori japonezi".

Citeste mai multe despre Cristian Preda: Plagiatul lui Mang este evident, sare in ochi pe RFI Romania.

Citeste si:
Ședința pentru noile restricții, convocată de Iohannis la ora 17.30. Cine sunt miniștrii și specialiștii care participă
Ședința pentru noile restricții, convocată de Iohannis la ora 17.30. Cine sunt miniștrii și specialiștii care participă
Președintele Klaus Iohannis a convocat miercuri, 20 octombrie, de la ora 17.30, o ședință de lucru privind gestionarea pandemiei de Covid-19. La întâlnire vor participa mai mulți membri ai...
LIVETEXT Guvernul USR în fața Parlamentului. Cioloș: „Acest guvern poate fi ieșirea din criză”. Kelemen Hunor:„Stimați colegi, ați rămas cam singuri”
LIVETEXT Guvernul USR în fața Parlamentului. Cioloș: „Acest guvern poate fi ieșirea din criză”. Kelemen Hunor:„Stimați colegi, ați rămas cam singuri”
Dacian Cioloş merge miercuri în Parlament, sperând să obţină votul de încredere pentru echipa sa şi pentru programul de guvernare. Cioloş ajunge în faţa Camerelor reunite, în termenul...
Sursa: Ziare.com