Cristian Preda: Ponta, de la "micul Titulescu" la "micul Vadim"

Marti, 28 Februarie 2012, ora 20:53
2659 citiri
Cristian Preda: Ponta, de la "micul Titulescu" la "micul Vadim"
Foto: Facebook

Presedintele PSD Victor Ponta nu mai poarta nici masca de Che Guevara, nici pe cea de "maturul" sau "impecabilul" lider social-democrat, ci o masca noua, pe cea a presedintelui PRM Corneliu Vadim Tudor, considera europarlamentarul PDL Cristian Preda.

"Ziua de ieri (luni - n. red.) ni l-a aratat pe Victor Ponta purtand noua sa masca. Nu mai e vorba despre Che. Nici despre 'maturul' sau 'impecabilul' lider social-democrat, care ar putea readuce stanga la Putere.

Nu mai e vorba nici despre ambitiosul ignorant, care s-a aventurat in labirintul relatiilor internationale mizand pe 'impecabilul' Titus Corlatean. De data asta, e vorba despre masca lui Vadim Tudor", scrie Cristian Preda pe blogul personal intr-un text publicat marti, intitulat "Peremizarea lui Ponta".

Cui a donat Ponta indemnizatia sa pe luna februarie

Eurodeputatul democrat-liberal spune ca Victor Ponta s-a transformat in "micul Vadim" dupa ce i-a amenintat pe social-democrati ca daca nu isi doneaza indemnizatia vor fi dati afara din partid.

"Intr-adevar, liderul PRM e cel care a inventat, in istoria recenta a parlamentarismului roman, donarea indemnizatiei de deputat, facand din acest gest o actiune politica. Fara sa realizeze cat de mult coboara in acest fel demnitatea statutului de reprezentant al natiunii.

Ponta il copiaza acum, pentru a justifica boicotul legislativului. Daca Vadim era generos, Ponta e, in schimb, martial. Seful PSD nu s-a multumit sa repete gestul poetului de curte, ci a cerut - sub amenintarea excluderii din PSD - ca orice deputat al partidului sa isi cedeze indemnizatia", explica Preda.

Ponta: Parlamentarii PSD care nu isi doneaza indemnizatiile pleaca din partid

In acest fel, continua europarlamentarul, Ponta incalca articolul din Constitutie care declara ca mandatul imperativ e nul. "Dar ce valoare mai are statul de drept pentru niste politicieni ca Ponta si Antonescu, care anunta ca il suspenda pe presedinte daca au majoritatea in Camere, nu daca acesta a incalcat Constitutia?", se intreaba, ironic, pedelistul.

Nu in ultimul rand, Cristian Preda isi incheie textul spunand ca, pentru el, Victor Ponta este, mai nou, "micul Vadim": "Daca pentru parintele sau spiritual, Ponta e 'micul Titulescu', pentru mine el e 'micul Vadim'".

Amintim ca presedintele PSD Victor Ponta a tinut sa anunte, luni, ca parlamentarii Opozitiei isi vor incasa, saptamanana viitoare, indemnizatiile de baza, pe care nu le pot refuza. Co-presedintele USL a avertizat, insa, ca pesedistii care nu vor dona aceasta suma vor fi dati afara din partid.

A.T.

Eveniment Quarterly Report

USR va sesiza CCR împotriva legii de creştere a taxelor. Drulă: ”Un adevărat asasinat. Împinge la faliment firmele româneşti”
USR va sesiza CCR împotriva legii de creştere a taxelor. Drulă: ”Un adevărat asasinat. Împinge la faliment firmele româneşti”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că partidul va sesiza CCR în privinţa proiectului Guvernului PSD-PNL de creştere a taxelor....
Ce șanse are moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu să treacă. Condiția pusă de UDMR pentru a nu o vota
Ce șanse are moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu să treacă. Condiția pusă de UDMR pentru a nu o vota
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat din nou măsurile fiscale anunțate de Guvernul Ciolacu și a vorbit despre moțiunea de cenzură pe care o va iniția opoziția. Kelemen Hunor a...
#Cristian Preda Victor Ponta, #Victor Ponta micul Vadim, #micul Titulescu micul Vadim, #Ponta parlamentari PSD doneze indemnizatie , #PDL