Cristian Preda: Ponta nu are nevoie de PDL pentru anticipate, ci de Basescu

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 10:58
4392 citiri
Cristian Preda: Ponta nu are nevoie de PDL pentru anticipate, ci de Basescu

Europarlamentarul Cristian Preda spune ca nu e nevoie de un acord cu PDL pentru scurtarea mandatului Parlamentului, asa cum spusese premierul Victor Ponta, ci de acordul presedintelui Traian Basescu.

"Daca majoritatea care il sustine pe Victor Ponta acum vrea sa-l vada demisionand si apoi sa tranteasca la vot doi premieri propusi de Traian Basescu, o poate face.

PDL e minoritar si nu va putea impiedica o asemenea vointa", scrie Cristian Preda.

Pentru a organiza alegeri, mai e nevoie, desigur, de dizolvare. Aceasta sta in puterea presedintelui. Seful statului nu e obligat, dar o poate decide. E o nuanta importanta. Victor Ponta nu are, altfel spus, nevoie de o discutie cu PDL, asa cum a lasat sa se inteleaga joi seara, ci de promisiunea presedintelui ca va pronunta dizolvarea dupa ce majoritatea actuala isi regizeaza propria plecare", a adaugat eurodeputatul.

In opinia sa, grabirea datei alegerilor e facuta la presiunea PNL, care vrea un numar cat mai mare de baroni alesi, cat mai curand.

Ponta vrea alegeri parlamentare in octombrie

Premierul Victor Ponta vrea ca alegerile parlamentare sa fie organizate in luna octombrie, astfel incat noul Guvern sa-si poata promova in Parlament proiectul de buget cel tarziu in noiembrie.

Liderul PSD a declarat, la Realitatea Tv, ca spera sa ajunga la un acord cu PDL-ul in acest sens.

"Incerc sa obtin un acord al tuturor fortelor politice, pentru ca aici nu este vorba de a impune ceva, si sper sa fie pana la urma si PDL de acord, chiar daca tactica lor acum este sa nu fie de acord cu nimic. Eu cred ca ar trebui sa facem alegerile parlamentare undeva in luna octombrie.

Constitutional este un mic impediment, deoarece este o prevedere care spune ca trebuie in 20 de zile de la alegeri sa convocam noul Parlament, dar daca avem un acord politic si daca intrebam si Curtea Constitutionala, sa nu adoptam o hotarare care sa nu fie declarata neconstitutionala, cred ca este in interesul tuturor ca in luna octombrie cand, pana sa vina sarbatorile de iarna, pana sa vina zapada, ploaia, toate celelate, sa avem alegeri, iar noul Guvern sa aiba timp sa isi adopte bugetul in Parlament in luna noiembrie, nu cum am facut tot timpul, in decembrie, de Craciun, cand nu este nimeni atent", a afirmat seful Executivului, la Realitatea Tv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Cristian Preda anticipate Basescu, #Cristian Preda Ponta acord Basescu , #PDL