Cristian Preda: Ponta nu merge la Strasbourg de frica

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 18:03
3778 citiri
Cristian Preda: Ponta nu merge la Strasbourg de frica
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirma ca premierul Victor Ponta da dovada de lipsa de curaj prin refuzul de a participa la dezbaterea Parlamentului European de la Strasbourg pe tema situatiei politice din Romania.

Parlamentul European dezbate pe 12 septembrie situatia politica din Romania

"Desi a pretins in nenumarate randuri ca institutiile Uniunii nu ar fi perceput in mod corect criza declansata de USL in Romania, premierul nu profita de ocazia de a se adresa alesilor din cele 27 de state-membre, in prezenta Comisiei, ca si a presedintiei Consiliului UE.

Aceasta decizie vadeste si lipsa de experienta, si frica, si iluzia ca publicul romanesc e infinit mai important decat restul europenilor", scrie Cristian Preda pe blog.

Victor Ponta invitat in PE cand se va vorbi despre situatia Romaniei

Europarlamentarul sustine ca Victor Ponta i-a trimis degeaba in locul sau pe Valeriu Zgonea si pe Dan Sova, intrucat acestia nu au fost invitati, ca atare nu se pot adresa deputatilor europeni. "Probabil ca domnii Zgonea si Sova vor sa tina vreo conferinta de presa, care sa acopere - pentru uz strict intern - discutia din Parlamentul European", comenteaza Preda.

"Premierul ar fi fi putut repeta gestul lui Victor Orban, care a cerut sa-si apere in fata deputatilor europeni nu doar guvernul, ci si tara, atunci cand acuzatii grave la adresa Ungariei au fost lansate. In locul unui gest curajos, a preferat - se pare - sa trimita o mica echipa de zgomote pentru a anima culoarele de la Parlamentul din Strasbourg si, evident, studiorile tv de la Bucuresti", concluzioneaza Cristian Preda.

O.A.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Cristian Preda Victor Ponta, #Cristian Preda Ponta Parlamentul European, #Cristian Preda Ponta dezbatere Strasbourg , #PDL