Cristian Preda: Ponta si Antonescu au discursuri imprumutate de la Ana Pauker and co.

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 11:49
1861 citiri
Cristian Preda: Ponta si Antonescu au discursuri imprumutate de la Ana Pauker and co.
Foto: Arhiva

Eurodeputul PDL Cristian Preda spune ca discursurile liderilor Opozitiei Victor Ponta si Crin Antonescu au devenit asemanatoare, desi ambii ar trebui plateasca drepturi de autor comunistilor romani, pentru ca au imprumutat formule de la "Ana Pauker and co".

"La prima vedere, Crin Antonescu trebuie sa ii plateasca drepturi de autor lui Victor Ponta. Intr-adevar, liderul PSD a descris acum cateva luni PDL drept partid fascist. Azi (joi - n.red.), la dezbaterea motiunii de urgenta, Antonescu a reluat formula. La drept vorbind, ambii ar trebui sa plateasca drepturi de autor comunistilor romani", scrie Cristian Preda pe blog.

Europarlamentarul PDL sustine ca doar comunistii isi denigrau adversarii si ii numeau fascisti.

"Acestia sunt cei care, in 1945-1946, pentru a-si denigra adversarii, i-au calificat drept fascisti. Ponta a completat, de altfel, copia tabloului de acum 70 de ani amenintand ca venirea sa la putere va insemna arestarea adversarilor politici. Deocamdata, Antonescu nu a facut si acest pas suplimentar. In fine, e regretabil ca azi, cand se implinesc 22 de ani de la izbucnirea revolutiei anticomuniste in Bucuresti imaginarul public e asaltat de discursuri imprumutate de la Ana Pauker and co", mai explica Cristian Preda.

Antonescu, atac dur la Boc: Aveti un fuhrer, cine nu e de acord e dusmanul poporului

Crin Antonescu, liderul Partidului National Liberal (PNL), a sustinut un discurs dur in Parlament, cu ocazia motiunii de cenzura depuse in urma asumarii raspunderii pe legea comasarii alegerilor.

Antonescu a spus ca premierul a facut declaratii "leniniste", "fasciste si antidemocratice".

"Nu exista, domnule prim-ministru, in 20 de ani de democratie, in Romania, 22 de ani care se implinesc, cumva, astazi, nu exista nicio afirmatie mai raspicat leninista in ideea minoritatii constiente decat aceea pe care dumneavoastra, astazi, o faceti. Nu exista in 22 de ani o explicatie mai raspicat fascista si antidemocratica decat aceea pe care dumneavoastra o faceti.

Dumneavoastra aveti un Fuhrer. Dumneavoastra aveti la dispozitie un popor. Dumneavoastra stiti ce trebuie si ce nu trebuie sa faca natiunea. Dumneavoastra stiti cine e responsabil si cine nu. Dumneavoastra stiti ca cine nu e de acord e dusmanul poporului si, ca atare, nu mai avem nevoie de alegeri, de cheltuieli si de trasnaile de campanii electorale", a declarat Crin Antonescu de la tribuna Parlamentului.

I.U.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#cristian Preda PDL, #Ponta Antonescu discursuri comuniste , #PDL