Ziare.com

Cristian Preda, presedintele PD-L si al Romaniei! - De la cititori

Luni, 07 Martie 2011, ora 08:24

   

Cristian Preda, presedintele PD-L si al Romaniei! - De la cititori
Cristian Preda merita mult mai mult decat sunt dispusi pedelistii sa-i dea in acest moment. Un intelectual de rasa, fost decan al Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti, Cristian Preda ar trebui sa fie inscaunat imediat in functia de presedinte al PD-L. Apoi propulsat in pozitia de candidat la presedintie.

PD-L nu are in acest moment un alt personaj de talia lui Cristian Preda. Europarlmentarul este singurul cu un discurs bine articulat si argumentat, depasind cu mult performantele in domeniu ale unui Gelu Visan sau Petre Tinel, omniprezentii comunicatori ai partidului. Poate ca ardoarea cu care l-a sustinut pe Traian Basescu de-a lungul timpului nu-i aduce foarte multa popularitate in randul maselor, dar valoarea domniei sale este de necontestat. Ne-o arata chiar CV-ul personal, nepunand la socoteala licenta in folosofie.

Conform Wikipedia, domnul Preda a urmat (dupa anul 1989) stagii de cercetare masterala, doctorala si postdoctorala finantate de Guvernul francez, Programul Erasmus, Agence Universitaire de la Francophonie si New Europe College. In anul 1998, a obtinut titlul stiintific de doctor in stiinte politice la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris cu mentiunea "summa cum laude, cu felicitarile juriului in unanimitate". Un CV impresionant, recunoscut in Romania cu mult peste diplomele neechivalate ale domnului Funeriu.

Ce demonstreaza PD-L prin punerea la zid a acestui membru de partid? Arata ca intr-un partid nu au loc oamenii care stiu meserie, ci sunt preferate personaje ca Radu Berceanu plin de cicatrici in urma luptelor de teren purtate cu Ion Iliescu. Partidul are nevoie de oameni ca Ioan Oltean cu un limbaj grotesc, care astazi il numeste pe Boc ca fiind unitate de masura in incompetenta politica, iar maine il ridica in slavi.

PD-L nu doreste sa piarda primari care dorm cu poza stapanei Elena sub perna si nici nu este dispus sa lase din brate oameni ca Pasat care numai prin calitati profesionale nu s-au remarcat in politica romaneasca. Cine l-a urmarit pe acest domn din Giurgiu, si-a putut da, cu usurinta, seama ca vorbele pentru el reprezinta bile de plumb.

In loc sa-i faca loc lui Preda in fruntea partidului, sala aplauda frenetic bajbaielile lingvistice ale lui Berceanu si Blaga. Nemaipunand la socoteala ca Gelu Visan, adulat de presedintele Basescu, a devenit un port drapel al politicii reformiste a portocaliilor, in timp ce Ioan Oltean ii trece in silenzio stampa pe de-alde Preda, atat de bine castigatori in zeci de mii de euro. Trist, dar adevarat.

Cristian Preda are meritul de a nu fi cazut in mimetismul exagerat practicat de Boc&Comp. Nu a repetat obsesiv sintagme legate de vina mogulilor si a televiziunilor vandute acestora. Dimpotriva, a mers in fata moderatorilor de la Realitatea si Antena 3, purtand un discurs civilizat si raspunzand degajat intrebarilor. Pentru ca domnul Preda chiar stie ce spune, are autoritatea sa o spuna si nu repeta fraze spuse de Traian Basescu doar de amorul artei. Nu arata o suficienta agresiva precum Gelu Visan si nici nu alearga dupa elicopter ca Gheorghe Flutur.

PSD a avut legate de picioare, ani de zile, cateva pietroaie ca Iliescu, Nastase, Hrebenciuc sau Vanghelie. Nu se fac vinovati de nimic, dar acesti domni poarta asupra lor un stigmat al inadecvarii cu societatea care nu-i mai vrea. Datorita lor Traian Basescu a ajuns presedinte, ba chiar de doua ori. Ei se incapataneaza si stau in umbra, iesind treptat, treptat in lumina reflectoarelor.

Ponta repeta zi de zi ca Falca fura, Udrea leaga si dezleaga, iar Blejnar este un fel de regina. Vorbe goale, fara acoperire in dovezi, dar cu impact imens asupra electoratului. Toti acesti oameni care acum striga la Preda&friends vor avea surpriza sa constate intr-o zi ca nu se fac vinovati de nimic, dar lumea ii vrea dati uitarii. De ce? Din cazua imaginii negative faurite de-a lungul timpului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2995 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un arrticol bunicel

Am aflat lucruri noi despre Cristian Preda si este evident ca nu se potriveste nici cu PDL nici cu Basescu care are o ura crunta pe intelectuali. Referitor la afirmatia ca Ion Iliescu ar fi un pietroi legat de picioarele PSD ar mai fi de reflectat. Ion Iliescu este piatra de temelie a PSD si inca mai poate aduce cateva sute de mii de voturi daca se implica activ in campania electorala , mai ales acum cand "capitalistii" au cam ramas fara munitie.

 

Cristian Preda, intre destin si liberul arbitru

De departe, Cristian Preda merita mult mai multa consideratie in PDL decat alde Gelu visan, Ioan Oltean sau Gheorghe Tinel. Apropo, d-le Liviu Anghel, Petre Tinel a fost un fotbalist pe la Progresul, F.C. National, Rocar, Dinamo, F.C. Brasov, F.C. Arges si Poli Iasi.

In acelasi timp, Cristian Preda este inca departe de a fi un politician de anvergura. Si asta se vede dupa modul in care nu reuseste sa se integreze intr-un partid. Avand spatele asigurat de Traian Basescu, el a purces in PDL cu sabia scoasa din teaca si fluturand-o public, amenintator, uitand sau ignorand faptul ca, asa cum l-au si taxat mai versatii Berceanu si Blaga, politica de partid se face in forurile sale interioare si mai rar pe bloguri.

Atasamentul sau neconditionat fata de Traian Basescu nu-l onoreaza insa in mod special. Si asta pentru ca, in ciuda incontestabilei sale expertize in stiintele politice, a gasit de cuviinta, fara nici o retinere epistemica, sa manipuleze adeseori principiile, valorile, teoriile si conceptele inerente profesiei sale pentru a justifica derapajele si uzurparile lui Traian Basescu la adresa sistemului politic autentic democratic.

Din pacate, Cristian Preda a cazut intr-un alt tip de mimetism decat cel practicat de semidocta echipa Boc & Co. Acela practicat si de Monica Macovei, Traian Ungureanu, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Vladimir Tismaneanu, Mircea Mihaies, Mircea Cartarescu, Gabriel Liiceanu etc.: mimetismul implinit de dogma providentialului si infailibilului Traian Basescu.

Donule Sneezy

Nu vi se pare ca se utilizeaza cam des si destul de fortat cuvantul EXPERTIZA ? Incepe sa fie un semn de snobism si sunt convins ca multi din cei care il folosesc nu-l inteleg.In plus calitatea de expert in politica trebuie dovedita si in practuca nu doar cu diplome.

@ Neutron

Ai dreptate intr-o mare masura. Intr-adevar, prea ades termenele expertiza si expert sunt asociate nemeritat oricarui posesor de diploma universitara, fara a tine seama cum a obtinut-o sau daca ea confirma un bagaj de cunoastere semnificativ. Alteori sunt asociate unui descurcaret pur si simplu.

In cazul lui Cristian Preda, temeinicia cunostintelor si inalta pregatire in domeniul stiintelor politice, asa cum ii si arata CV-ul de altfel, nu-i pot fi contestate. Vezi multitudinea de lucrari publicate si recunoasterea sa de catre omologi de peste hotare.

Pacatul sau nu e snobismul - de care-i fac vinovati, de exemplu pe unii ca Patapievici, Liiceanu, Baconschi sau Sever Voinescu. Pe acestia ii vezi doar cum isi dau ochii peste cap, plini de morga si de sine.

Cristian Preda pacatuieste, in opinia mea, de o luxatie, ca sa nu spun fractura, intre teoria pe care o stapaneste indubitabil si practica lui ca politician. Mai precis, asa cum am spus-o adeseori, nu-i pot ierta nonsalanta cu care justifica nejustificabilul si cocoloseste ce ar trebui sa ramana nesifonat.

Cristian Preda, presedintele PD-L si al Romaniei!

titlul un pic exagerat , dar articolul contine multe adevaruri !!!

 

De chibiti suntem satui. Ne lipsesc jucatorii adevarati.

Domnule Liviu Anghel, in politica este o situatie oarecum asemanatoare cu cea din fotbal, ca barbat fiind, banuiesc ca va pricepeti cel putin in linii mari la acesrt sport. Asadar, si in fotbal cativa trudesc pe teren iar cei mai multi, admira jocul din tribuna. Acolo, in tribuna este usor sa fii un mare "jucator", sa critici o preluare gresita a celui din teren, o pasa neinspirata, un eventual luft, un fault gratuit, o nesincronizare cu un coechipier. Insa daca spectatorul ar fi coboran pe gazon, cu certitudine nu va reusi nici macar atat cat a reusit jucatorul pe care tocmai l-a apostrofat. Cam asta ar fi treaba si cu domnul Preda. Domnul Preda este la Bruxelles, nu este in contact direct cu membrul de partid, nu este cel caruia vine primarul sa-i ceara bani, nu este cel la care vine presedintele Consiliului Judetean sa-i ceara sprijin pentru implementarea unor proiecte, nu este cel care coordoneaza sau conduce im mod concret o organizatie de partid. El este, asa cum spuneam un fel de spectator sever cu cei ce asuda pe gazon, dar nu i-ar surade deloc ideea sa coboare si el in iarba, sa simta pe propria piele "avantajele" jocului.

 

ce tare?

e buna alegerea ,cal mai tare,de c..

 

Cand te lauda dusmanu', nu-i a buna!

Sa afirmi ca:

"PSD a avut legate de picioare, ani de zile, cateva pietroaie ca Iliescu, Nastase, Hrebenciuc sau Vanghelie. Nu se fac vinovati de nimic"

Daca ai ajuns la concluzia ca nici Iliesc si nici Nastase nu se fac vinovati de nimic inseamna ca in ultimii 20 de ani ai trait pe alt continent, (ca sa nu spun - pe alta planeta!)

Pe de alta parte, cand unul ca Anghel, "colaborator" la Ziare.com il lauda pe unul de la PDL, inseamna ca nu-i deloc a buna si ca cel laudat nu e nici pe departe bun!

Slabe fumigene, domnu Anghel!
Slabe de tot!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor