Cristian Preda, presedintele PD-L si al Romaniei! - De la cititori

Luni, 07 Martie 2011, ora 08:24
3402 citiri
Cristian Preda, presedintele PD-L si al Romaniei! - De la cititori
wikipedia

Cristian Preda merita mult mai mult decat sunt dispusi pedelistii sa-i dea in acest moment. Un intelectual de rasa, fost decan al Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti, Cristian Preda ar trebui sa fie inscaunat imediat in functia de presedinte al PD-L. Apoi propulsat in pozitia de candidat la presedintie.

PD-L nu are in acest moment un alt personaj de talia lui Cristian Preda. Europarlmentarul este singurul cu un discurs bine articulat si argumentat, depasind cu mult performantele in domeniu ale unui Gelu Visan sau Petre Tinel, omniprezentii comunicatori ai partidului. Poate ca ardoarea cu care l-a sustinut pe Traian Basescu de-a lungul timpului nu-i aduce foarte multa popularitate in randul maselor, dar valoarea domniei sale este de necontestat. Ne-o arata chiar CV-ul personal, nepunand la socoteala licenta in folosofie.

Conform Wikipedia, domnul Preda a urmat (dupa anul 1989) stagii de cercetare masterala, doctorala si postdoctorala finantate de Guvernul francez, Programul Erasmus, Agence Universitaire de la Francophonie si New Europe College. In anul 1998, a obtinut titlul stiintific de doctor in stiinte politice la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris cu mentiunea "summa cum laude, cu felicitarile juriului in unanimitate". Un CV impresionant, recunoscut in Romania cu mult peste diplomele neechivalate ale domnului Funeriu.

Ce demonstreaza PD-L prin punerea la zid a acestui membru de partid? Arata ca intr-un partid nu au loc oamenii care stiu meserie, ci sunt preferate personaje ca Radu Berceanu plin de cicatrici in urma luptelor de teren purtate cu Ion Iliescu. Partidul are nevoie de oameni ca Ioan Oltean cu un limbaj grotesc, care astazi il numeste pe Boc ca fiind unitate de masura in incompetenta politica, iar maine il ridica in slavi.

PD-L nu doreste sa piarda primari care dorm cu poza stapanei Elena sub perna si nici nu este dispus sa lase din brate oameni ca Pasat care numai prin calitati profesionale nu s-au remarcat in politica romaneasca. Cine l-a urmarit pe acest domn din Giurgiu, si-a putut da, cu usurinta, seama ca vorbele pentru el reprezinta bile de plumb.

In loc sa-i faca loc lui Preda in fruntea partidului, sala aplauda frenetic bajbaielile lingvistice ale lui Berceanu si Blaga. Nemaipunand la socoteala ca Gelu Visan, adulat de presedintele Basescu, a devenit un port drapel al politicii reformiste a portocaliilor, in timp ce Ioan Oltean ii trece in silenzio stampa pe de-alde Preda, atat de bine castigatori in zeci de mii de euro. Trist, dar adevarat.

Cristian Preda are meritul de a nu fi cazut in mimetismul exagerat practicat de Boc&Comp. Nu a repetat obsesiv sintagme legate de vina mogulilor si a televiziunilor vandute acestora. Dimpotriva, a mers in fata moderatorilor de la Realitatea si Antena 3, purtand un discurs civilizat si raspunzand degajat intrebarilor. Pentru ca domnul Preda chiar stie ce spune, are autoritatea sa o spuna si nu repeta fraze spuse de Traian Basescu doar de amorul artei. Nu arata o suficienta agresiva precum Gelu Visan si nici nu alearga dupa elicopter ca Gheorghe Flutur.

PSD a avut legate de picioare, ani de zile, cateva pietroaie ca Iliescu, Nastase, Hrebenciuc sau Vanghelie. Nu se fac vinovati de nimic, dar acesti domni poarta asupra lor un stigmat al inadecvarii cu societatea care nu-i mai vrea. Datorita lor Traian Basescu a ajuns presedinte, ba chiar de doua ori. Ei se incapataneaza si stau in umbra, iesind treptat, treptat in lumina reflectoarelor.

Ponta repeta zi de zi ca Falca fura, Udrea leaga si dezleaga, iar Blejnar este un fel de regina. Vorbe goale, fara acoperire in dovezi, dar cu impact imens asupra electoratului. Toti acesti oameni care acum striga la Preda&friends vor avea surpriza sa constate intr-o zi ca nu se fac vinovati de nimic, dar lumea ii vrea dati uitarii. De ce? Din cazua imaginii negative faurite de-a lungul timpului.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Crstian Preda presedinte PDL, #PDL Basescu Gelu Visan, #Cristian Preda Monica Macovei , #PDL