Cristian Preda: PRM, PNG sau emanatia recenta a OTV, nefrecventabile pentru PDL

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 20:08
1984 citiri
Cristian Preda: PRM, PNG sau emanatia recenta a OTV, nefrecventabile pentru PDL

Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca formatiunea politica din care face parte ar trebui sa ocoleasca partide nefrecventabile precum PRM, PNG sau Partidul Poporului daca doreste sa creeze o Miscare Populara credibila pe zona de dreapta.

"Se discuta de ceva timp despre aliatii PDL. Adversarii din USL au reusit sa strecoare presei ideea ca PDL ar intentiona sa se alieze cu grupul C.V. Tudor - G. Becali - D. Diaconescu si ca asta ar fi compozitia Miscarii Populare despre care a vorbit presedintele Basescu.

Pe de alta parte, in diverse medii favorabile PDL se vehiculeaza ideea unei aliante cu entitati - partide sau asociatii - care ar aduna voturile de dreapta pe care PDL le-ar fi pierdut sau pe care nu le-ar mai putea aduna. De aici, o serie de confuzii, scenarii, ipoteze, planuri. Sa ne ingrijoram? Cred ca raspunsule e 'nu'", sustine Cristian Preda pe blogul sau.

Din punctul sau de vedere, Miscarea Populara ar trebui creata de partidele romanesti membre ale grupului popularilor europeni: cazul PDL si al PNTCD.

"In opinia mea, in acest moment, singurul aliat natural al PDL e PNTCD. Membru in PPE, cu o traditie democratica incontestabila, PNTCD poate deveni un partener veritabil. E afectat acum de certuri, dar daca vrea sa revina in Parlament poate trece peste ele. Sunt convins ca toti colegii din PDL cu sensibilitati crestin-democrate s-ar bucura sa aiba un asemenea aliat. Un lucru e cert: Coposu n-ar fi ales USL. In rest, e gol.

Partide liberale care sa nu se inchine la icoanele socialiste nu exista, iar partidele de tipul PRM, PNG sau emanatia recenta a OTV sunt pur si simplu nefrecventabile. Asa cum am mai scris aici, Vadim si Becali sunt in Parlamentul European in grupul neafiliatilor, pentru ca nicio familie politica nu i-a tolerat. Dan Diaconescu nu e foarte diferit de cei doi.

Cum isi poate cineva inchipui ca te poti alia in tara cu partide pe care in Europa nu le frecventeaza nimeni? Acum, cand deplangem santajul exercitat de extremisti asupra guvernelor olandez sau finlandez, ar fi absurd sa ne indreptam privirile spre versiunile lor domestice", continua Cristian Preda.

Preda le-a dat si un sfat celor care vor sa creeze Miscarea Populara: sa se asigure ca nu vor fi tradati de UDMR si sa se asocize cu fundatii sau cluburi de reflectie ale dreptei.

"Mai sunt doua aspecte. Primul e legat de UDMR, membru si el al PPE. Probabil ca o alianta pre-eelectorala e exclusa. Maghiarii nu s-au aliat niciodata in vederea scrutinului. N-ar fi rau, insa, sa ne asiguram ca UDMR nu va trada familia PPE dupa alegeri, pentru a sustine in vreun fel sau altul USL.

Al doilea aspect e legat de asocierea cu fundatii sau cluburi de reflectie ale dreptei. Nimic mai nimerit. Probleme e ca nu prea exista asemenea entitati, daca le excludem pe cele animate deja de membri PDL, indiferent ca e vorba despre ISP sau FCD", conchide el.

A.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Cristian Preda Miscarea Populara, #pdl miscarea populara , #PDL