Cristian Preda, sfat pentru Falca: Draga Ghita, retrage-te! Nu-i lasa sa te umileasca

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 15:04
2869 citiri
Cristian Preda, sfat pentru Falca: Draga Ghita, retrage-te! Nu-i lasa sa te umileasca

Europarlamentarul Cristian Preda ii adreseaza o scrisoare deschisa fostului sau coleg de partid Gheorghe Falca, cerandu-i sa se retraga din cursa interna organizata in PDL pentru desemnarea prezidentiabilului inainte de a fi strivit de "senila de partid" Catalin Predoiu, contracandidatul sau.

"Draga Ghita, iti scriu cu gandul la cursa organizata in PDL pentru desemnarea unui candidat prezidential. Asa cum stii, am sustinut principiul unei asemenea alegeri interne. (...) Te vei mira sa auzi ca acum iti cer sa te retragi. De ce o fac? Raspunsul e simplu: fiindca asta nu e competitie, e macel! Cifrele o indica fara putinta de tagada. Primele doua runde au fost castigate de adversarul tau cu scoruri mai aproape de cele staliniste decat de cele dintr-o infruntare democratica.

Tu, vechi membru al PDL, loial intre loiali, castigator al mai multor mandate de primar, esti strivit de un nou venit in PDL, gata sa colaboreze cu Tariceanu, Boc, MRU, Ponta si Blaga fara a face vreo diferenta intre ei, si care nu a avut vreun mandat popular", scrie Cristian Preda pe blogul sau.

Cristian Preda remarca faptul ca scorul obtinut de Gheorghe Falca, "pedist cu state vechi", la alegerile primare organizate in doua dintre regiuni este unul comparabil cu cel Monicai Macovei in competitia din luna martie, in timp ce scorul inregistrat de Catalin Predoiu "depaseste cu mult sustinerea de care s-au bucurat vreodata in partid pedisti vechi ca Boc sau Blaga".

Fostul pedelist spune ca "opinia oamenilor nu e atat de volatila", iar explicatia este una singura.

"Masinaria pusa in functiune de Blaga nu produce o competitie, si cu atat mai putin democratica. E vorba despre altceva. (...) Birocratia de partid se foloseste de organizati ca sa loveasca un pedist experimentat. Membrii simpli sunt derutati si, in locul vointei libere, asculta ordinul venit de sus, de la birocratii din secta lui Vasile Blaga.

Draga Ghita, nu simti tancul cum se apropie de tine pentru a te strivi? Predoiu nu e concurentul tau, e senila de partid. Stiu ca, profund religios fiind, tii la mare pret demnitatea. Nu-i lasa sa te umileasca! Macar pentru ca, prin tine, vor sa calce in picioare libertatea, cea care izvoraste din demnitate tot asa cum credinta tasneste din suflet. Nu fi partas la minciuna lor! Lasa-i singuri! Atat te rog", isi incheie mesajul Cristian Preda.

Duminica trecuta, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a castigat alegerile interne pentru desemnarea candidatului la presedintie, in zona Nord-Est, cu aproape 90% din voturi, urmat de primarul Aradului, Gheorghe Falca, cu aproximativ 10%, si consilierul general de Bucuresti, Simona Cretu, care a luat putin peste 1%.

Ulterior, Simona Cretu s-a retras din competitie, intelegand ca nu are nicio sansa. Duminica aceasta, la alegerile interne desfasurate in Regiunea de Nord-Vest, cuprinzand judetele Bihor, Bistrita, Cluj, Maramures, Satu-Mare, Salaj, Catalin Predoiu a fost ales drept prezidentiabil al PDL de catre 75,34%, Gheorghe Falca obtinand doar 22,36%.

C.B.

Citeste si:
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Fostul ambasador și consilier prezidențial Cătălin Avramescu, profesor universitar de Științe Politice, a postat pe Facebook mai multe întrebări legate de teza de doctorat a generalului...
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni, 25 octombrie, că USR și PSD ar trebui să susțină guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă dacă vor să arate că își doresc să...
Sursa: Ziare.com