Cristian Preda sustine infiintarea unui minister al Afacerilor Europene

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 08:26
1270 citiri
Cristian Preda sustine infiintarea unui minister al Afacerilor Europene
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda este de acord cu infiintarea unui minister al Afacerilor Europene si sustine ca prezenta Romaniei in Uniune trebuie asumata institutional.

"Sunt de acord cu ideea infiintarii unui minister al Afacerilor Europene. Nu e vorba doar despre fonduri, ci si despre viziuni si valori europene. Fara ele, nu putem participa la dialogul politic european, care nu trebuie confundat cu relatiile diplomatice pe care le avem cu statele-membre", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Eurodeputatul democrat liberal reitereaza ca acest minister ar fi bine sa fie condus de o persoana "care sa inteleaga limbajul european".

"Ar fi bine, de altfel, daca un asemenea minister ar fi gestionat de catre o persoana care sa inteleaga limbajul european. Nu toti ministrii actuali sunt, din nefericire, in aceasta situatie", conchide acesta.

In Coalitia de guvernare s-a agreat deja solutia infiintarii unui nou minister care sa se ocupe de gestionarea fondurilor europene.

Modul in care va fi gandita noua institutie este discutat in prezent la nivelul cancelariei primului-ministru Emil Boc.

Basescu s-a dus la Guvern - ministrii, evaluati pe absorbtia de fonduri UE

Presedintele Traian Basescu a participat joi la o discutie cu premierul Emil Boc la Palatul Victoria.

Seful statului a ajuns la sediul Guvernului la ora 13:00, iar in jurul orei 14:00 a plecat. Surse guvernamentale au declarat pentru Ziare.com ca seful statului ar fi discutat cu premierul despre infiintarea unui nou minister care sa gestioneze mai bine absorbtia de fondurilor europene. Consilierul prezidential si fost comisar european, Leonard Orban, si liderul UNPR Marian Sarbu s-ar afla deja pe o lista scurta pentru portofoliul noului minister, potrivit Antena 3.

Liderul UNPR a negat insa ca ar fi participat la discutiile de joi de la Palatul Victoria dintre premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu. "Eu habar nu aveam ca presedintele a fost astazi la Guvern, nu am nicio legatura. Eu am fost la Palatul Victoria pentru o chestie privata, dar a fost o coincidenta", a spus Sarbu, citat de Agerpres.

Si Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii si Turismului, anunta la sfarsitul lunii iunie ca infiintarea unui minister responsabil cu gestionarea fondurilor europene ar putea avea ca efect accelerarea absorbtiei acestor bani, aratand ca Bulgaria ne-a luat-o inainte.

"Infiintarea unui minister pentru fonduri europene ar avea probabil ca efect accelerarea absorbtiei fondurilor. Bulgaria a creat un asemenea minister si in 2010 ne-a depasit la acest capitol", declara ministrul atunci.

I.U.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Cristian Preda minister nou, #minister nou Afaceri Europene , #PDL