Cristian Preda vede o mare coalitie dupa alegeri (Opinii)

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 19:21
4679 citiri
Cristian Preda vede o mare coalitie dupa alegeri (Opinii)

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda considera ca e posibila realizarea unei mari coalitii intre ARD si USL dupa aflarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 9 decembrie, intrucat o asemenea solutie ar insemna incetarea razboiului politic si conlucrare eficienta impotriva crizei.

"Sa lasam loc pentru solutii, de exemplu pentru o guvernare consensuala, de mare coalitie. Cand tarile trec prin criza, solidaritatea e mai buna decat confruntarea. Cred ca in toate partidele exista personaje care pot sprijini o guvernare consensuala", a declarat europarlamentarul pentru Ziare.com.

Intrebat daca o asemenea mare coalitie s-ar putea realiza si cu Victor Ponta ca premier, Preda a dat de inteles ca e mai greu, dar ca nimic nu e imposibil.

"Drumul spre gasirea unei majoritati e complicat. Vom vedea daca aceasta majoritate e formata de spritele radicale, care vor continuarea razboiului. Atunci cand pornesti la un drum greu, trebuie sa te astepti la multe obstacole. E sanatos sa nu punem de la bun inceput semnul de 'drum inchis'", a mai spus Preda.

Eurodeputatul a adaugat ca spera ca USL sa nu conteste din nou listele electorale, asa cum a facut-o in vara, la referendumul pentru suspendarea lui Traian Basescu.

Sa venim si cu alte solutii in fruntea Guvernului!

Intrebat daca vede posibila o suspendare a lui Traian Basescu pentru cazul in care refuza sa-l numeasca premier pe Victor Ponta dupa alegerile din 9 decembrie, Preda a raspuns ca aceasta propunere e parte a campaniei lui Dan Voiculescu, insa crede ca ar trebui cautat "cineva mai bun" pentru functia de premier.

"In primul rand eu cred ca o anumita dorinta de a-l suspenda pe Traian Basescu e o parte din campania electorala a lui Dan Voiculescu, poate singura.

In al doilea rand, e sanatos sa nu pui caruta inaintea cailor, e sanatos sa astepti rezultatul alegerilor.

In al treilea rand, cred ca in clasa politica din Romania e bine sa fie cautat tot timpul cineva mai bun pentru functia de premier. De ce sa nu cautam un prim-ministru mai bun decat ce a fost pana acum?", a afirmat Preda.

Prim-vicepresedintele PDL a vorbit si despre acuzatiile ca ARD duce o campanie lipsita de forta impotriva USL.

El crede ca ARD a aratat bine greselile adversarilor, dar ca o parte a oamenilor e obisnuita cu "figurile exotice, care prefera limbajul colorat, senzational", ceea ce nu e cazul aliantei din care face parte.

Discutii despre o mare coalitie

Fostul ministru de Interne din partea PSD, Ioan Rus, a adus si el in discutie o guvernare consensuala, de mare coalitie, dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Fostul ministru de Interne Ioan Rus a vorbit despre o posibila mare alianta, care s-ar putea forma dupa alegerile parlamentare.

"Poate sa existe si o situatie care sa impuna si o larga coalitie, asa sa iasa votul sa te oblige sa te gandesti la acest lucru. Avem exemple in Europa, precum Germania. SPD si CDU au inventat un program de guvernare comun si chiar au dus Germania la succes.

Experienta europeana exista in acest sens: stanga si dreapta pun in centru interesul national, lasa pe terenurile secundare de joc politica individuala si introduc interesul national in inima programului de guvernare... sistemul de sanatate, cel juridic, invatamantul, economia, agricultura, perspectiva informaticii", a declarat Rus intr-un interviu acordat Deutsche Welle.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Cristian Preda mare coalitie, #Cristian Preda coalitie alegeri , #PDL