Cristian Preda: Vocea lui Basescu nu se mai aude in PDL

Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 20:43
3995 citiri
Cristian Preda: Vocea lui Basescu nu se mai aude in PDL

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, duminica, faptul ca vocea lui Traian Basescu nu se mai aude in PDL. "Traian Basescu nu mai reprezinta o autoritate politica pentru PDL, n-o mai face, nu mai este recunoscut, nu mai are autoritate, nu mai este cautat", a declarat Preda.

De altfel, este de parere PDL-istul, "influenta lui a fost mult mai mica decat au sustinut adversarii, mult supraevaluata".

Potrivit europarlamentarului, problema principala cu care se confrunta formatiunea din care face parte este aceea ca "nu mai exista obiective clare la nivel de partid".

"Daca nu exista un asemenea combustibil pe care il dau niste obiective clar definite, o asemenea benzina a obiectivelor, atunci ai o problema ca partid", a afirmat el la B1 TV, punctand ca "niciunul dintre liderii de baza nu este angajat intr-o batalie electorala importanta".

In plus, a declarat el, "in acest moment PDL nu recunoaste in Ungureanu un lider politic". Putem doar sa speram ca in jurul lui se poate forma o politica ambitioasa, precum CDR, la vremea sa, a mai spus Preda.

Cel mai rau lucru care se poate intampla in prezent in PDL este, in viziunea lui Preda, "sa creada ca poate sa-si fure singur palaria in aliante minore cu Oprea si Dan Diaconescu".

"Toti cei care se feresc sa participe la alegeri sub numele de PDL evoca aceasta problema interna - un calcul eronat, nu pacalesti pe nimeni, nu castigi ceva din punct de vedere electoral", a mai spus el.

Silviu Prigoana: Cristian Preda va fi exclus din PDL cu siguranta

Razboiul cu Prigoana

Cristian Preda, care a refuzat sa candideze din partea PDL pentru sectorul 4 si a criticat nominalizarea lui Silviu Prigoana la Primaria Generala, a tinut sa-si faca auzit si programul pe care l-ar fi avut pentru aceeasi primarie.

El a opus programului lui Prigoana, care sa bazeaza, in mare, pe problema cainilor vagabonzi din Bucuresti, siguranta cetateanului si locurile de parcare (prioritati alese dintr-o lectura de student a unor sondaje de opinie), alte probleme: rezolvarea transportului subteran (bazandu-se pe reteaua de metrou existenta), construirea unei identitati a Bucurestiului, constand intr-un "urbanism agreabil", atractiile culturale pentru diferitele segmente de varste (unele populare decente, subiect care este inexistent in momentul de fata in astfel de discutii, potrivit lui Preda) si cartierele sociale verzi, ecologice.

Tot duminica, la Realitatea TV, Silviu Prigoana a declarat ca Cristian Preda ar trebui exclus. In replica, europarlamentarul a afirmat ca "politica de dreapta e o politica care aduna, nu care exclude".

Sambata, Preda declara varianta aleasa de PDL Bucuresti pentru Primaria Capitalei, candidatura lui Silviu Prigoana, este un "dezastru", intrucat s-a ales un om care "isi schimba pozitiile de la o zi la alta".

Cristian Preda: Solutia PDL la Capitala e un dezastru, e o jignire pentru bucuresteni

Presedintele PDL Bucuresti Elena Udrea a anuntat sambata ca formatiunea sa merge in alegerile locale cu candidati proprii, Silviu Prigoana fiind desemnat candidatul pentru Primaria Generala. Decizia a fost luata la nivelul conducerii PDL Bucuresti, in unanimitate, asa cum a precizat Udrea.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...