Cristian Preda: Voi vota bugetul PE si fac apel la colegii mei sa il voteze

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 11:10
1777 citiri
Cristian Preda: Voi vota bugetul PE si fac apel la colegii mei sa il voteze
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda saluta consensul realizat in Consiliul European pe bugetul 2014-2020 si spune ca va vota favorabil, cerandu-le tuturor colegilor din celelalte grupuri politice sa faca la fel.

"Cresterea partii care revine Romaniei e o surpriza placuta, mai ales in conditiile diminuarii sumei totale alocate pentru urmatorii 7 ani, cu circa 34 de miliarde, comparativ cu perioada corespondenta anterioara.

Aceasta propunere va veni in Parlamentul European. O voi vota, fiindca nu pot sa refuz un buget care da o sansa dezvoltarii Romaniei. Fac un apel la colegii mei din celelalte grupuri politice alesi in Romania sa voteze, la randul lor, bugetul", scrie Cristian Preda pe blog.

Democrat-liberalul isi justifica demersul apreciind ca "nefericita" interventia publica pe care a avut-o premierul Victor Ponta, liderul PSD, vineri seara, acesta criticand rezultatele obtinute de Romania la Consiliul European.

"Sper ca Victor Ponta sa nu ceara membrilor PSD si PNL - din motive politicianiste sau urmand directivele Internationalei Socialiste - blocarea unui buget favorabil Romaniei!", scrie Cristian Preda.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, ca Romania a obtinut o crestere de 18% a bugetului pentru 2014-2020 fata de perioada precedenta, fiind una dintre putinele tari cu crestere bugetara.

Presedintele a aratat ca, printre facilitatile obtinute la Bruxelles, se numara si TVA eligibila. Presedintele a precizat sumele pe care le primeste Romania din bugetul UE in 2014-2020 pe programe, mentionand ca in total este vorba despre un buget de 39,887 miliarde de euro.

Traian Basescu: Romania a obtinut cea mai mare crestere procentuala a bugetului UE

In replica, premierul Ponta s-a aratat extrem de nemultumit.

"Presedintele prezinta in culori frumoase ceea ce e o realitate. Romania a avut 48 miliarde euro (propunere, n.red.), ceea ce era foarte putin fata de alte tari. Restul e PR. E prezentarea unui esec ca fiind ceva ce nu e foarte rau. O sa pierdem cu totii din aceste 9 miliarde. Plus foarte multe lucruri tehnice: s-a redus prefinantarea, co-finantarea. E pacat si e foarte rau pentru Romania. E smecheria de PR a presedintelui sa intre in detalii pe care multi oameni nu le cunosc. Eu le cunosc.

Romania a avut in 2007-2013 ca si Bulgaria cea mai mica alocare. Cand s-au propus 48 de miliarde, tocmai asta a fost ideea, ca Romania a avut foarte putin. Nu a fost facuta pentru ca nu aveam ce sa facem cu banii. Apoi s-au taiat 9 miliarde de la Romania, 9 miliarde din 40 de miliarde cat s-au taiat in total", a declarat Victor Ponta la RTV.

Ponta: Sunt dezamagit de banii obtinuti de Romania

C.B.

Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a lansat marţi, 3 octombrie, în plenul Camerei Deputaţilor, un atac la adresa USR despre care spune că s-a retras de la guvernare „cu pantalonii...
”Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!” Cum abordează PSD decizia privind limitarea plăților cu bani lichizi la 5.000 de lei/zi
”Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!” Cum abordează PSD decizia privind limitarea plăților cu bani lichizi la 5.000 de lei/zi
Social-democraţii precizează că o persoană va putea să îşi cumpere în continuare frigider, televizor, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash pe zi, aceasta...
#Cristian Preda buget 2020, #Cristian Preda vot buget , #PDL
Comentarii