Cristian Preda: Voi vota bugetul PE si fac apel la colegii mei sa il voteze

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 11:10
1777 citiri
Cristian Preda: Voi vota bugetul PE si fac apel la colegii mei sa il voteze
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda saluta consensul realizat in Consiliul European pe bugetul 2014-2020 si spune ca va vota favorabil, cerandu-le tuturor colegilor din celelalte grupuri politice sa faca la fel.

"Cresterea partii care revine Romaniei e o surpriza placuta, mai ales in conditiile diminuarii sumei totale alocate pentru urmatorii 7 ani, cu circa 34 de miliarde, comparativ cu perioada corespondenta anterioara.

Aceasta propunere va veni in Parlamentul European. O voi vota, fiindca nu pot sa refuz un buget care da o sansa dezvoltarii Romaniei. Fac un apel la colegii mei din celelalte grupuri politice alesi in Romania sa voteze, la randul lor, bugetul", scrie Cristian Preda pe blog.

Democrat-liberalul isi justifica demersul apreciind ca "nefericita" interventia publica pe care a avut-o premierul Victor Ponta, liderul PSD, vineri seara, acesta criticand rezultatele obtinute de Romania la Consiliul European.

"Sper ca Victor Ponta sa nu ceara membrilor PSD si PNL - din motive politicianiste sau urmand directivele Internationalei Socialiste - blocarea unui buget favorabil Romaniei!", scrie Cristian Preda.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, ca Romania a obtinut o crestere de 18% a bugetului pentru 2014-2020 fata de perioada precedenta, fiind una dintre putinele tari cu crestere bugetara.

Presedintele a aratat ca, printre facilitatile obtinute la Bruxelles, se numara si TVA eligibila. Presedintele a precizat sumele pe care le primeste Romania din bugetul UE in 2014-2020 pe programe, mentionand ca in total este vorba despre un buget de 39,887 miliarde de euro.

Traian Basescu: Romania a obtinut cea mai mare crestere procentuala a bugetului UE

In replica, premierul Ponta s-a aratat extrem de nemultumit.

"Presedintele prezinta in culori frumoase ceea ce e o realitate. Romania a avut 48 miliarde euro (propunere, n.red.), ceea ce era foarte putin fata de alte tari. Restul e PR. E prezentarea unui esec ca fiind ceva ce nu e foarte rau. O sa pierdem cu totii din aceste 9 miliarde. Plus foarte multe lucruri tehnice: s-a redus prefinantarea, co-finantarea. E pacat si e foarte rau pentru Romania. E smecheria de PR a presedintelui sa intre in detalii pe care multi oameni nu le cunosc. Eu le cunosc.

Romania a avut in 2007-2013 ca si Bulgaria cea mai mica alocare. Cand s-au propus 48 de miliarde, tocmai asta a fost ideea, ca Romania a avut foarte putin. Nu a fost facuta pentru ca nu aveam ce sa facem cu banii. Apoi s-au taiat 9 miliarde de la Romania, 9 miliarde din 40 de miliarde cat s-au taiat in total", a declarat Victor Ponta la RTV.

Ponta: Sunt dezamagit de banii obtinuti de Romania

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Cristian Preda buget 2020, #Cristian Preda vot buget , #PDL
Comentarii