Cristian Preda vrea motiune pentru castigarea presedintiei PD-L

Duminica, 20 Martie 2011, ora 17:33
2623 citiri
Cristian Preda vrea motiune pentru castigarea presedintiei PD-L

Europarlamentarul PD-L, Cristian Preda, a declarat ca, impreuna cu Monica Macovei si Sever Voinescu, doreste sa depuna o motiune pentru castigarea presedintiei partidului, dar nu este sigur ca vor reusi sa stranga cele 35 de semnaturi necesare.

"Numarul celor care vor sa afirme o linie oarecum diferita de cea pe care PDL a afirmat-o pana acum nu este foarte mare. Nu sunt foarte multi cei doritori sa riste. Sunt multi colegi care ne-au spus foarte direct: vreau sa fiu pe lista care va avea 70%. Asta ne spun! Sa nu ne ascundem dupa degete! Si s-ar putea sa nu gasim 35. De ce sa va spun ca suntem eroi si ca vom darama muntii? S-ar putea sa nu daramam muntii! Daca avem 35 de oameni, o sa depunem o motiune. Daca n-avem 35 de oameni, nu depunem o motiune si o sa vedem - sustinem o alta!?", a spus Preda, duminica, la Europa FM.

Preda a precizat ca, din punctul sau de vedere, motiunea trebuie sa prevada cresterea bazei de calcul a salariilor profesorilor si medicilor cu 50% pana la incheierea mandatului PD-L la guvernare, in 2012, includerea unor criterii de integritate care sa dea posibilitatea partidului sa se desparta de membrii sai asociati cu probleme penale, precum si o clauza de solidaritate a membrilor PD-L indiferent de rezultatul alegerilor interne din luna mai.

"Ca voi depune motiune, ca nu voi depune motiune si voi fi pur si simplu spectator al acestei competitii, sau suporter al uneia dintre motiuni, mi se pare important ca Partidul Democrat Liberal sa aibe in fruntea lui pe cineva care, de pilda, - iau acum un prim exemplu - va putea fi capabil sa promita profesorilor si medicilor din aceasta tara ca baza de calcul pentru salariile pe care le primesc va creste, pana la sfarsitul actualei guvernari, cu cel putin 50%", a declarat pedelistul.

Cristian Preda a mai declarat ca este convins ca membrii Parlamentului European nu vor ezita sa clarifice acuzatiile liderului libian Moammar Gaddafi privind finantarea pe care i-ar fi acordat-o in campania electorala presedintelui francez Nicolas Sarkozy sau relatiile sale privilegiate cu premierul italian Silvio Berlusconi. Totusi, Preda a precizat ca, in acest moment, important este ca rezolvarea acestui conflict sa survina intr-o perioada de timp cat mai scurta.

Preda spune ca nu numai interesele comerciale au facut ca Gaddafi sa devina brusc, din 2007, un interlocutor acceptabil pentru statele Occidentale. El a amintit sprijinul pe care liderul de la Tripoli l-a acordat stoparii valului de emigranti africani care doresc sa ajunga in tarile din vestul Europei.

"Cred ca si Nicolas Sarkozy si Silvio Berlusconi si premierul britanic au realizat in acest moment ca Gaddafi este o persoana cu care nu se va mai putea negocia nici chestiunea comerciala nici problema stoparii imigratiei. Si, in aceste conditii, s-au angajat pentru destituirea lui si gasirea unei solutii de inlocuire care sa poata reprezenta, pentru o perioada de timp, un interlocutor pentru aceasta problema.

Pentru ca exista, trebuie spus acest lucru, - la noi, sigur, e mai putin vizibila aceasta problema, la Bucuresti - exista in Uniunea Europeana, intr-un numar important de state, aceasta teama de imigratie, aceasta teama de un val care sa conduca la un numar semnificativ de persoane venite din Africa in Europa".

Citeste si:
Fostul europarlamentar Cristian Preda îl susține pe Dacian Cioloș în cursa pentru șefia USR PLUS
Fostul europarlamentar Cristian Preda îl susține pe Dacian Cioloș în cursa pentru șefia USR PLUS
Fostul consilier prezidențial în administrația condusă de Traian Băsescu și eurodeputat PDL, a publicat pe Facebook un mesaj de susținere pentru Dacian Cioloș. ”Cu Dacian Cioloș, USR...
De ce ne conduc proștii?
De ce ne conduc proștii?
Pentru că mediocritatea a devenit... sub-mediocritate, urmare a scăderii vertiginoase a nivelului educației reale.Grav și deranjant în societate este când pe curba distribuției gausiene a...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
l.E.Feher
rank 1
motiunea trebuie sa prevada cresterea bazei de calcul a salariilor profesorilor si medicilor cu 50% pana la incheierea mandatului PD-L la guvernare, in 2012