Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Declaratiile lui Cristian Preda, in atentia Comisiei de Etica a PDL

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 16:20
1292 citiri
Declaratiile lui Cristian Preda, in atentia Comisiei de Etica a PDL
Foto:Q Magazine

Presedintele PDL Emil Boc i-a cerut presedintelui Comisiei de Etica, Statut si Litigii a partidului, deputatul Daniel Buda, sa prezinte un raport privind declaratiile unor pedelisti ce pot aduce deservicii partidului, primul vizat fiind europarlamentarul Cristian Preda.

"Presedintele partidului a dat o dispozitie presedintelui Comisiei de etica, ca in perioada urmatoare sa faca un raport referitor la declaratiile mai mult colegi din ultima vreme, din interiorul partidului pentru ca exista tot felul de interpretari ale acestor declaratii, nu doar in presa, ci si in partid.

Sunt colegi din partid care considera ca anumite declaratii ale domnului Preda sau ale altor colegi dauneaza partidului, altii spun ca aduc un plus de vigoare dezbaterii din interiorul partidului. Pana la urma, trebuie sa avem o decizie si pe aceasta chestiune", a anuntat vicepresedintele PDL, Sever Voinescu.

Printre cei nemultumiti de afirmatiile recente ale lui Cristian Preda, se afla si Elena Udrea, aceasta fiind in mod special iritata de afirmatia potrivit careia PDL ar fi ramas izolat pe scena politica.

"Ne aflam intr-o coalitie cu care reusim sa guvernam si sa ne trecem toate proiectele prin Parlament, deci nu suntem chiar asa de singuri. Dimpotriva, in vremuri dificile de criza economica, suntem un guvern care a rezistat datorita relatiilor bune pe care le avem in coalitie", a declarat Udrea.

Intrebata daca se impune sanctionarea lui Preda, Udrea a apreciat ca este tardiva o asemenea discutie.

"Acum este tarziu sa discutam de lucrul acesta. De un an si ceva domnul Preda spune si lucruri utile si probabil intentia sa este de a ne mai impulsiona in activitatea politica. Noi il asteptam la BPN. Chiar astazi, colegii de sedinta au facut aceasta invitatie sa vina sa ne spuna si noua ce ar trebui sa faca partidul. Sunt sigura ca multe din ideile dansului ne-ar fi utile si mai ales daca ni le-ar spune in sedinte", a conchis Udrea.

Si mai categoric a fost liderul grupului deputatilor PDL, Mircea Toader.

"Eu nu sunt de acord cu declaratiile lui Preda. Orice declaratie impotriva partidului, daca nu o discuti in interior, nu face bine, chiar daca tu ai o pozitie care ti s-ar parea ca este corecta", a apreciat Toader. Acesta nu a exclus posibilitatea ca membrii comisiei de etica sa propuna sanctionarea lui Preda.

"Daca e comisie, sigur. Poate ii da si o medalie", a comentat ironic Toader.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Preda comisie etica PDL, #Preda declaratii comisie etica , #PDL