Declaratiile lui Cristian Preda, in atentia Comisiei de Etica a PDL

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 16:20
1149 citiri
Declaratiile lui Cristian Preda, in atentia Comisiei de Etica a PDL

Presedintele PDL Emil Boc i-a cerut presedintelui Comisiei de Etica, Statut si Litigii a partidului, deputatul Daniel Buda, sa prezinte un raport privind declaratiile unor pedelisti ce pot aduce deservicii partidului, primul vizat fiind europarlamentarul Cristian Preda.

"Presedintele partidului a dat o dispozitie presedintelui Comisiei de etica, ca in perioada urmatoare sa faca un raport referitor la declaratiile mai mult colegi din ultima vreme, din interiorul partidului pentru ca exista tot felul de interpretari ale acestor declaratii, nu doar in presa, ci si in partid.

Sunt colegi din partid care considera ca anumite declaratii ale domnului Preda sau ale altor colegi dauneaza partidului, altii spun ca aduc un plus de vigoare dezbaterii din interiorul partidului. Pana la urma, trebuie sa avem o decizie si pe aceasta chestiune", a anuntat vicepresedintele PDL, Sever Voinescu.

Printre cei nemultumiti de afirmatiile recente ale lui Cristian Preda, se afla si Elena Udrea, aceasta fiind in mod special iritata de afirmatia potrivit careia PDL ar fi ramas izolat pe scena politica.

"Ne aflam intr-o coalitie cu care reusim sa guvernam si sa ne trecem toate proiectele prin Parlament, deci nu suntem chiar asa de singuri. Dimpotriva, in vremuri dificile de criza economica, suntem un guvern care a rezistat datorita relatiilor bune pe care le avem in coalitie", a declarat Udrea.

Intrebata daca se impune sanctionarea lui Preda, Udrea a apreciat ca este tardiva o asemenea discutie.

"Acum este tarziu sa discutam de lucrul acesta. De un an si ceva domnul Preda spune si lucruri utile si probabil intentia sa este de a ne mai impulsiona in activitatea politica. Noi il asteptam la BPN. Chiar astazi, colegii de sedinta au facut aceasta invitatie sa vina sa ne spuna si noua ce ar trebui sa faca partidul. Sunt sigura ca multe din ideile dansului ne-ar fi utile si mai ales daca ni le-ar spune in sedinte", a conchis Udrea.

Si mai categoric a fost liderul grupului deputatilor PDL, Mircea Toader.

"Eu nu sunt de acord cu declaratiile lui Preda. Orice declaratie impotriva partidului, daca nu o discuti in interior, nu face bine, chiar daca tu ai o pozitie care ti s-ar parea ca este corecta", a apreciat Toader. Acesta nu a exclus posibilitatea ca membrii comisiei de etica sa propuna sanctionarea lui Preda.

"Daca e comisie, sigur. Poate ii da si o medalie", a comentat ironic Toader.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...