PD-L pregateste excluderea lui Cristian Preda?

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 08:09
2562 citiri
PD-L pregateste excluderea lui Cristian Preda?

Cristian Preda, europarlamentarul PD-L care a criticat in repetate randuri partidul, ar putea fi exclus din formatiunea politica, sustin surse din partid.

Dupa ce Preda a declarat recent ca "orice coruptie este iertata daca ai o performanta electorala", in conducerea partidului s-a pus problema excluderii sale, au declarat surse PD-L, pentru Evenimentul Zilei.

Chiar daca o larga majoritate a Biroului Permanent National agreaza ideea, in prezent aceasta ar fi amanata din pricina indeciziei lui Emil Boc, dar si pentru ca democrat-liberalii nu ar putea explica public aceasta decizie.

Ioan Oltean a recunoscut, pentru Evenimentul Zilei, ca a fost cel care a propus ca cei care denigreaza partidul (Monica Macovei, Cristian Preda, chiar si Sulfina Barbu) sa fie scuturati: "Eu am deschis discutia despre cum denigreaza unii colegi partidul. Nu stiu cum s-a terminat, pentru ca am plecat mai devreme", a explicat Oltean.

Cu excluderea lui Preda ar fi de acord si Elena Udrea, secondata si de Gheorghe Stefan din Neamt, insa Theodor Stolojan ar fi obiectat, spunand ca este nevoie de explicatii publice pentru o astfel de mutare.

"Orice coruptie este iertata daca ai performanta electorala. Acesta este unul dintre principiile de baza ale PDL - nu discuta nimic despre un politician corupt, daca el a castigat alegeri. Cu alte cuvinte (...) asta inseamna: daca ai fost in stare sa corupi institutiile statului si, mai mult decat atat, poti sa corupi si alegatorii, esti un tip OK. Esti vedeta si trebuie sa fii sustinut", a declarat Cristian Preda, in cadrul dezbaterii "Doctrina populara - sinteza valorilor si principiilor dreptei", organizata de ISP.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...