PDL acuza PSD de "bolsevism" si "totalitarism"

Joi, 19 Iulie 2012, ora 21:28
2919 citiri
PDL acuza PSD de "bolsevism" si "totalitarism"
Foto: B1 Tv

Liderii PDL acuza PSD de "bolsevism" si "totalitarism", reprosand totodata social-democratilor ca vorbesc despre DNA si Comisia Europeana ca fiind "staliniste".

Intr-o conferinta de presa sustinuta joi, prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda si vicepresedintele democrat-liberal Sever Voinescu au lansat o serie de atacuri la adresa PSD si a prim-ministrului Victor Ponta.

"(...) Mai grav este comportamentul premierului Victor Ponta, care vorbeste in numele Guvernului si in numele partidului pe care il conduce. Ponta a descris DNA ca fiind o institutie care conduce demersurile staliniste.

PNL si PSD incearca sa descrie Comisia Europeana sub semnul monstruosului, al stalinismului", a declarat Cristian Preda.

Acesta le-a cerut guvernantilor "sa se intoarca cu picioarele pe pamant, pentru ca au de organizat un referendum".

PDL a contestat la CCR Legea referendumului

La randul sau, Sever Voinescu i-a catalogat pe membrii PSD drept "urmasi demni rigurosi ai PCR".

"Ma gandeam: ce ciudat este sa-i vezi pe urmasii demni, rigurosi ai PCR acuzand Occidentul ca este un fel de citadela (...). Mostenirea genetica pe care o simte Victor Ponta pe aceasta filiala a partidului bolsevic il apasa.

Sunt constituiti intr-o adevarata forta de soc care continua asediul asupra institutiilor statului. Pareau ca mimeaza inteleptirea, dar o mimeaza prost si tendintele totalitare ies din cand in cand la suprafata", a afirmat vicepresedintele democrat-liberal.

Totodata, liderul PDL a acuzat USL ca "a facut referendumul greu de monitorizat, greu de urmarit" si ca membrii USL "doresc sa pescuiasca referendumul in ape tulburi".

"Desi unii colegi ii banuiesc de incompetenta, eu nu ii banuiesc de incompetenta, ii banuiesc de rea-credinta", a mai spus Voinescu.

PDL a contestat, joi, modificarile aduse la Legea referendumului la Curtea Constitutionala a Romaniei. Liderul deputatilor PDL Mircea Toader a precizat ca partidul a depus contestatie la CCR pe legea privind atributiile Curtii, dar si pe OUG prin care referendumul se organizeaza in intervalul orar 07:00-23:00.

Parlamentarii au stabilit ca referendumul se va desfasura intr-o singura zi, insa cu program de vot prelungit cu 4 ore, iar cetatenii isi vor putea exercita dreptul de vot in intervalul 07:00-23:00. Nu a fost, insa, eliminat pragul electoral, fiind in continuare necesara prezenta a 50%+1 din numarul total al alegatorilor inscrisi pe liste.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....