Preda isi acuza colegii: Unii pedelisti isi schimba parerea cu o iuteala impresionanta

Vineri, 27 Mai 2011, ora 12:47
1407 citiri
Preda isi acuza colegii: Unii pedelisti isi schimba parerea cu o iuteala impresionanta
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda comenteaza ipoteza schimbarii lui Emil Boc din functia de premier, precizand ca unii dintre democrat-liberali, din tabara care a castigat la conventia partidului, isi schimba opiniile "cu o iuteala formidabila si cu o frecventa impresionanta".

"Din 2000 incoace, premierii au fost si sefi de partid. Performantele lor politice - masurate de judecatile publicului asupra guvernelor conduse de ei - au fost diferite. Adrian Nastase a luat PSD in 2000 cu 139 de mandate in Camera (pe baza a 36% din voturi) si l-a dus in 2004 la 113 mandate (cu sprijinul celor 31% din optiunile de la urne), scrie Cristian Preda pe blogul personal.

"Calin Popescu Tariceanu a preluat PNL in 2005 cand avea 64 de mandate de deputati (in baza cotei peneliste din cadrul Aliantei DA, care adunase 32% din voturi) si l-a dus la 65 de mandate in 2008 (dobandite pe baza celor 18,5% ale PNL). Nu am mentionat si mandatele de senator, dar situatia e identica", consemneaza Preda.

El subliniatza ca si Nastase si Tariceanu au fost premieri un intreg ciclu legislativ, adica patru ani.

"Amandoi au pierdut alegerile pe care le-au organizat, Si unul, si celalalt au fost schimbati, din acest motiv, de la sefia partidelor lor. Emil Boc a preluat PDL in 2005, cand avea 48 de mandate, si l-a dus la 115 mandate in 2008, dar fiind in Opozitie, deoarece partidul fusese eliminat de la Guvern cu un an inainte de alegeri. Examenul relevant va fi dat in 2012", mai spune europarlamentarul PDL.

In opinia sa, nu este inca sigur daca Emil Boc se va regasi in situatia unuia dintre predecesorii sai.

"De fapt, ideea inlocuirii sale de la Guvern apare periodic. Nu e vina lui Boc, ci a unora dintre colegi, care isi modifica opiniile cu o iuteala formidabila si cu o frecventa impresionanta. Aceasta e si tabara care a avut castig de cauza la recentul congres al PDL", adauga Cristian Preda.

Pedelistul spune ca nu isi schimba parerea formulata anul trecut si critica lipsa de decizie din formatiunea politica.

"Eu nu mi-am schimbat parerea formulata anul trecut, dar ea e marginala, fiindca - formulata foarte devreme - a fost calificata drept periculoasa. Nu cred ca luciditatea e un pericol. Dimpotriva. Lipsa de decizie e, in schimb, un risc foarte mare. Cu atat mai mult in perioade de criza. Iar criza, o stie si un copil, e departe de a se fi incheiat", conchide democrat-liberalul.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#cristian Preda PDL, #cristian preda schimbare premier emil boc , #PDL