Preda: Raportul pe Justitie consemneaza drama statului de drept din Romania

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 15:24
2100 citiri
Preda: Raportul pe Justitie consemneaza drama statului de drept din Romania

Europarlamentarul PDL Cristian Preda declara ca Raportul pe Justitie al Comisiei Europene arata un regres semnificativ in ce priveste respectarea obligatiilor asumate fata de Bruxelles. "Raportul consemneaza drama statului de drept din Romania", precizeaza Preda.

"Este o situatie inedita. De sase ani avem acest raport si, pana anul trecut, logica pe care o urma publicarea rapoartelor era descrisa de formula urmatoare: mici progrese semnalate in dreptul unor institutii si ideea ca trebuie sa continuam pe calea pe care ne-am angajat sa o apucam.

Anul asta noutatea este semnificativa, avem de a face pentru prima data cu un regres semnificativ. Am iesit din logica pasilor marunti care trebuiau sa ne conduca catre eliminarea Mecanismului de Cooperare si Verificare. De data aceasta avem noi capitole in raport, noi probleme, cum sunt amenintarile la adresa ANI, CCR, Inalta Curte, a celor care gestioneaza dreptatea.

Raportul n-ar trebui sa se mai numeasca de progres, ci raport de regres. Sunt materii noi care au fost introduse sub MCV, nu s-a discutat pana acum de Curtea Constitutionala, despre presa. Este consemnata drama statului de drept din Romania", a declarat Cristian Preda pentru Ziare.com.

Raport pe Justitie: Incompatibilii sa demisioneze, procurorii alesi cu avizul CSM

Europarlamentarul PDL a subliniat ca reactia majoritatii parlamentare de la Bucuresti este de a adopta nationalismul, de a se raporta cu "aroganta" fata de UE.

"Trebuie sa constatam ca exista o majoritate care sprijina aceasta drama politica. Majoritatea este mai degraba aroganta in raport cu Bruxelles-ul. Acum vad ca a aparut si tema 'FMI este adversarul nostru'. Este o repliere nationalista construita de majoritatea PSD-PNL, aroganta in raport cu exteriorul, care este o noua forma de autarhie politica in sanul Uniunii Europene.

Este o automarginalizare dorita de autoritatile de la Bucuresti in sanul Uniunii. Asta este linia de conduita, exprimata si de prim-ministru si de Crin Antonescu si de aliatii sai politici, Voiculescu, Becali. 'Vrem sa fim marginali', asa se traduce aceasta atitudine", a concluzionat Cristian Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#raport justitie MCV, #Cristian Preda raport justitie, #Cristian Preda MCV , #PDL