Preda: Sincer, cine crede ca Basescu e un Mubarak de Baragan?

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 12:51
4094 citiri
Preda: Sincer, cine crede ca Basescu e un Mubarak de Baragan?

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a comentat interventia lui Traian Basescu de marti seara, mai ales punctul in care a seful statului a spus ca cererile Opozitiei sunt la fel cu cele ale fostului presedinte comunist al Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

"Traian Basescu a luat initiativa. El a atins astfel trei puncte sensibile. In primul rand, a lansat o asociere mult mai credibila decat asocierile propuse de opozitie. E drept ca USL - dupa ce a epuizat o intreaga lista de lideri totalitari - a ajuns sa il compare pe presedintele roman cu Mubarak. Mai mult, protestele de la Bucuresti au fost descrise ca "primavara araba". Sincer, cine crede serios ca Basescu e un Mubarak de Baragan? Si ca mini-studiourile Antenei 3 de pe intreg cuprinsul tarii sunt o recompunere a pietei Tahrir? In schimb, remarcati, va rog, ca asocierea lui Iliescu cu vecinul Voronin e usor de asimilat", scrie Cristian Preda pe blog.

Ponta: Basescu isi da demisia anul asta, ca Mubarak

A inceput campania

Cristian Preda mai crede ca Basescu aseaza USL, simbolic, acolo unde a fost asezat si Mircea Geoana in campania electorala din anul 2009.

"In al doilea rand, folosindu-se de numele lui Voronin, indepartat acum 3 ani de la putere la Chisinau, Traian Basescu reaminteste bataliile politice pierdute de USL. Intr-un moment in care, radicalizandu-se, USL cauta sa se defineasca drept alternativa.

In al treilea rand, fiind vorba despre un client al Moscovei, USL e asezata in rama in care s-a regasit acum doi ani si Geoana. Renegat, intre timp, desigur, dar ramas in memoria colectiva nu doar prin prin vizita la Vantu, ci si prin cea la Moscova.

As vrea sa fiu bine inteles. Suntem inca intr-un plan simbolic.

Deocamdata, nicio solutie politica nu s-a degajat. Dar geografia conflictului e in curs de precizare. Scandalul incercat de USL la Strasbourg si auto-invitarea lui Voronin in disputa de la noi nu sunt actiuni propriu-zise, ci doar anticiparea unor retorici. Electorale, desigur. Fiindca - poate nu ati observat! - a inceput campania.Ca de obicei, data va fi stabilita ulterior", incheie fostul consilier prezidential.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...
Comentarii