Preda: Sincer, cine crede ca Basescu e un Mubarak de Baragan?

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 12:51
4155 citiri
Preda: Sincer, cine crede ca Basescu e un Mubarak de Baragan?

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a comentat interventia lui Traian Basescu de marti seara, mai ales punctul in care a seful statului a spus ca cererile Opozitiei sunt la fel cu cele ale fostului presedinte comunist al Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

"Traian Basescu a luat initiativa. El a atins astfel trei puncte sensibile. In primul rand, a lansat o asociere mult mai credibila decat asocierile propuse de opozitie. E drept ca USL - dupa ce a epuizat o intreaga lista de lideri totalitari - a ajuns sa il compare pe presedintele roman cu Mubarak. Mai mult, protestele de la Bucuresti au fost descrise ca "primavara araba". Sincer, cine crede serios ca Basescu e un Mubarak de Baragan? Si ca mini-studiourile Antenei 3 de pe intreg cuprinsul tarii sunt o recompunere a pietei Tahrir? In schimb, remarcati, va rog, ca asocierea lui Iliescu cu vecinul Voronin e usor de asimilat", scrie Cristian Preda pe blog.

Ponta: Basescu isi da demisia anul asta, ca Mubarak

A inceput campania

Cristian Preda mai crede ca Basescu aseaza USL, simbolic, acolo unde a fost asezat si Mircea Geoana in campania electorala din anul 2009.

"In al doilea rand, folosindu-se de numele lui Voronin, indepartat acum 3 ani de la putere la Chisinau, Traian Basescu reaminteste bataliile politice pierdute de USL. Intr-un moment in care, radicalizandu-se, USL cauta sa se defineasca drept alternativa.

In al treilea rand, fiind vorba despre un client al Moscovei, USL e asezata in rama in care s-a regasit acum doi ani si Geoana. Renegat, intre timp, desigur, dar ramas in memoria colectiva nu doar prin prin vizita la Vantu, ci si prin cea la Moscova.

As vrea sa fiu bine inteles. Suntem inca intr-un plan simbolic.

Deocamdata, nicio solutie politica nu s-a degajat. Dar geografia conflictului e in curs de precizare. Scandalul incercat de USL la Strasbourg si auto-invitarea lui Voronin in disputa de la noi nu sunt actiuni propriu-zise, ci doar anticiparea unor retorici. Electorale, desigur. Fiindca - poate nu ati observat! - a inceput campania.Ca de obicei, data va fi stabilita ulterior", incheie fostul consilier prezidential.

Citește și:
Românii plătesc lunar chiar și triplu pentru un parlamentar față de cele mai puternice democrații ale lumii. Cât ne costă un ales
Românii plătesc lunar chiar și triplu pentru un parlamentar față de cele mai puternice democrații ale lumii. Cât ne costă un ales
Parlamentarii români câștigă lună de lună aproximativ 10.000 de euro sub formă de indemnizație și sume forfetare. Conform unor calcule realizate de Ziare.com, pe cap de locuitor, țara...
Vasile Dîncu îl împinge pe Ciolacu către prezidențialele din 2024. De ce refuză liderul social-democrat să ia o decizie
Vasile Dîncu îl împinge pe Ciolacu către prezidențialele din 2024. De ce refuză liderul social-democrat să ia o decizie
Fostul ministru al Apărării Vasile Dîncu afirmă că, în prezent, liderul PSD Marcel Ciolacu este varianta potrivită de candidat al partidului pentru prezidențialele din 2024, deși acesta...
Comentarii