Revista presei: Ce pedelist vrea sa-i sufle Primaria lui Oprescu

Sambata, 03 Septembrie 2011, ora 08:34
1754 citiri
Revista presei: Ce pedelist vrea sa-i sufle Primaria lui Oprescu

Lupta care se va duce in 2012 pentru sefia Capitalei este subiectul pe care il dezbat ziarele centrale, sambata, cu un an inainte de alegerile locale.

Democrat-liberalul Cristian Preda a anuntat ca, in ipoteaza in care este sustinut de partidul sau, ar candida pentru scaunul de primar al Bucurestiului. Seful PDL, Emil Boc, a precizat ca, daca Preda va sta bine in sondaje, ar putea fi un competitor viabil al lui Sorin Oprescu, actualul edil al Capitalei.

"Cristian Preda vrea la Primaria Capitalei", titreaza Jurnalul National. Subiectul "Cristian Preda vrea scaunul lui Oprescu" este dezbatut pe larg si de jurnalistii de la Adevarul, care prezinta totodata si lista celorlalti membri PDL care si-au anuntat intentia de a intra in cursa pentru Primaria Capitalei.

Evenimentul Zilei, pe de alta parte, prezinta "Ce crede Emil Boc" despre aceasta posibila candidatura. Declaratiile premierului sunt preluate si de Romania Libera. "Daca va sta bine in sondaje, ar putea fi un candidat", a declarat seful Executivul referindu-se la Cristian Preda.

Jurnalul National: Cristian Preda vrea la Primaria Capitalei

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ca doreste sa candideze la Primaria Capitalei, in 2012, impotriva lui Sorin Oprescu, daca va fi sustinut de partidul sau.

"Eu cred ca trebuie sa discutam serios in PDL despre aceasta candidatura. Eu imi declar disponibilitatea pentru a participa la aceasta cursa electorala de la Bucuresti. Nimic nu ma va impiedica sa intru intr-o asemenea competitie, daca ma sustine PDL", a spus Preda, citat de Jurnalul National.

Adevarul: Cristian Preda vrea scaunul lui Oprescu

Acesta a adaugat ca nu se vede in situatia de a candida independent sau in afara PDL sau sub alta formula, "in acest moment".

"Deci, nu am niciun fel de opreliste, nu fac din asta un scop in sine, pentru ca eu am un mandat la Parlamentul European pe care vreau sa-l duc la bun sfarsit in conditiile de pana acum, relativ bune zic eu. Dar ma intereseaza aceasta competitie si, in momentul in care se va stabili formatul competitiei interne de la Bucuresti, voi intra in aceasta disputa interna si, daca voi avea sustinerea PDL, voi candida impotriva lui Oprescu", a subliniat Cristian Preda, potrivit Adevarul.

Evenimentul Zilei: Ce crede Emil Boc

Presedintele Partidului Democrat Liberal, premierul Emil Boc, a reactionat imediat si a comentat pe marginea declaratiilor facute de colegul sau de partid.

Acesta a spus, referitor la o eventuala candidatura a europarlamentarului Cristian Preda la Primaria Capitalei, ca o decizie "va fi luata de colegii de la Bucuresti", scrie Evenimentul Zilei.

Romania Libera - Emil Boc despre Cristian Preda: Daca va sta bine in sondaje, ar putea fi un candidat

"Decizia va fi luata de colegii de la Bucuresti dupa ce se vor face analizele sociologice necesare. Daca va sta bine in sondaje, ar putea fi un candidat", a afirmat, la Cluj, seful Executivului.

Theodor Paleologu si Silviu Prigoana si-au anuntat, pana in prezent, intrarea in competitia interna din PDL pentru desemnarea candidatului la Primaria Capitalei, precizeaza Romania Libera.

D.R.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....