Cristian Preda: Daca eram in locul lui Boc, imi cautam deja alt job

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 10:28
3702 citiri
Cristian Preda: Daca eram in locul lui Boc, imi cautam deja alt job

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda considera ca in acest moment criza va fi depasita cu un alt Guvern, care sa aiba o coalitie mai puternica, nu doar UDMR si UNPR, desi spune ca este probabil ca premierul Emil Boc sa se agate de functie asa cum a facut-o si Calin Popescu Tariceanu.

Fostul consilier prezidential critica si lipsa de verticalitate a Guvernului, faptul ca Emil Boc lasa impresia ca deciziile vin in plic de la Cotroceni, dar si faptul ca liderii PD-L Adriean Videanu, Vasile Blaga si Radu Berceanu "au autoritate, dar sunt lipsiti de credibilitate", in cadrul unui interviu acordat pentru Romania Libera.

"Guvernul a fost criticat vreme de trei ore, dar, in afara de Elena Udrea, nimeni din Guvern nu a raspuns. Ca si cum elaborarea deciziilor pe care le ia nu ar trebui dezbatuta in partid. Premierul nu ne-a lasat sa intelegem unde se iau hotararile majore. S-ar putea intelege ca mutarile vin in plic de la Cotroceni", a spus acesta.

Cristian Preda mai deplange si faptul ca unii colegi ai sai merg pe actiuni improvizate.

"In acest moment cred ca asta este situatia, PD-L improvizeaza si e regretabil ca lucrurile stau asa. Eu am cerut inca de la inceputul anului intalniri periodice intre Guvern si parlamentari, intre Guvern si alesii locali, dar mi s-a ras in nas. Mi s-a spus ca de la Bruxelles nu se vede bine situatia. Deciziile se iau consultand partidul, nu consultantii in comunicare. Am auzit ca e vorba de Dan Andronic. In orice caz, e unul dintre ei, adica consultantii PD-L", a mai declarat europarlamentarul.

Cristian Preda mai spune ca intre Guvern si PD-L nu mai exista incredere, iar acest lucru are efecte negative.

"Un partid nu traieste prin mica oligarhie care e instalata la varf. Un partid traieste prin tot ceea ce inseamna structuri. Cand eu si Monica Macovei i-am tras de maneca, ne-au ras in nas, in frunte cu Emil Boc, si ne-au tocat toate amendamentele la statutul PD-L, prin care incercam sa dam o alta fata partidului. Nemultumirile de astazi puteau fi evitate", a mai completat democrat liberalul.

Guvernul si-a pierdut credibilitatea

Cristian Preda a reiterat ideea ca "solutia in acest moment este negocierea unei noi formule de guvernare. Un guvern atat de fragil care depinde de doi actori marunti, cum sunt UDMR si UNPR, nu poate sa reziste".

"E nevoie, in primul rand, de consultari intre Guvern si celelalte partide. Nu putem pleca de la premisa ca o criza politica este eterna. O criza politica poate fi din ce in ce mai grava, dar daca intram iarasi intr-o situatie precum cea din 2007-2008, cu un guvern care nu mai vrea sa plece acasa si care gaseste orice resursa pentru a ramane, vom pierde cum am pierdut si atunci", a mai spus acesta.

Cristian Preda spune ca daca era in locul premierului demisiona. "Sigur ca da (demisiona n.red.). Eram deja in cautarea unui job", conchide Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Preda demisie Guvern, #solutie iesire criza Romania, #critica decizii Guvern , #stiri Cristian Preda