Cristian Preda: Daca sunt cel mai bine plasat, candidez pentru Bucuresti

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 19:58
2196 citiri
Cristian Preda: Daca sunt cel mai bine plasat, candidez pentru Bucuresti

Eurodeputatul PD-L Cristian Preda a declarat miercuri ca este dispus sa intre in competitia interna din partid de desemnare a candidatului pentru primaria Capitalei si ca, daca este cel mai bine plasat dintre toti, se va angaja in cursa.

"Sustin ideea organizarii de competitii interne pentru desemnarea candidatilor, deschise inclusiv unor membri intrati recent. O asemenea competitie ar deschide partidul si ar stimula conceperea unor proiecte politice veritabile. Cred ca alegerile primare trebuie organizate si pentru marile primarii: Bucuresti, Iasi, Cluj, Constanta, Timisoara, dar si pentru prezidentiale. Daca PD-L accepta ideea, ma voi prezenta la competitia pentru a obtine increderea partidului.

Eu doresc sa-mi duc pana la capat mandatul de deputat european, dar daca o competitie interna vadeste faptul ca as fi cel mai bine plasat pentru castigarea Bucurestiului, ma voi angaja in cursa", a declarat eurodeputatul, pentru NewsIn, intrebat daca se gandeste serios sa intre in cursa pentru Capitala si daca este hotarat sa se indrepte spre o cariera in administratia publica.

"Cred ca la Bucuresti e nevoie de alta generatie. Nu ma tem de nimeni din politica romaneasca. Sunt pur si simplu satul sa vad incompetenti aroganti la putere", a mai spus Cristian Preda.

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat marti la RFI ca, desi nu exclude din start posibilitatea de a candida la Primaria Capitalei, este putin probabil ca ea sa intre in cursa, afirmand ca Bucurestiul ar putea fi castigat de Vasile Blaga sau Liviu Negoita.

Intrebata daca o intereseaza o candidatura de edil sef, Udrea a afirmat in prima instanta: "Este o discutie extrem de complicata si cred ca este momentul potrivit in interiorul partidului sa se faca acum, pentru ca mai avem doar un an si jumatate pana la data alegerilor locale din 2012. Trebuie sa stim exact cine este candidatul PDL. Trebuie sa fie un candidat cu sanse, trebuie sa candideze cel mai bun dintre noi".

Ulterior, Udrea a admis ca este putin probabil ca ea sa candideze la Bucuresti, sugerand ca ar prefera o cariera politica decat una in administratie.

"Capitala ar putea s-o castige Liviu Negoita, ar putea s-o castige Vasile Blaga. Deci fara sa exclud din start aceasta posibilitate, pot sa spun ca e putin probabil ca eu sa fiu candidatul din 2012", a spus noua presedinta PD-L Bucuresti.

Citeste si:
Marcel Boloș, despre renegocierea PNRR: În lunile iulie și august ne pregătim strategia iar în toamnă deschidem negocierea
Marcel Boloș, despre renegocierea PNRR: În lunile iulie și august ne pregătim strategia iar în toamnă deschidem negocierea
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat vineri, 1 iulie, despre renegocierea PNRR pe pensii, că în această vară de foc, în lunile iulie şi august,...
Nicolae Ciucă, despre prețurile la carburanți: „Au scăzut, este o realitate care se vede în benzinării”
Nicolae Ciucă, despre prețurile la carburanți: „Au scăzut, este o realitate care se vede în benzinării”
Premierul Nicolae Ciucă a transmis vineri, 1 iulie, un mesaj în care susține că în perioada următoarea ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței vor urmări situația din benzinării....