Cristian Preda o aseamana pe Elena Udrea cu Prigoana jr

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 09:06
5439 citiri
Cristian Preda o aseamana pe Elena Udrea cu Prigoana jr

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda sustine ca nu este adeptul unui tip de cariera precum cel imbratisat de Elena Udrea si alte persoane, precum Honorius Prigoana, care apar in ziarele de "senzatie", frecventeaza cercurile mondene, iar apoi vor sa faca politica.

"Va spun foarte deschis. Nu sunt adeptul unui tip de cariera politica precum cel pe care l-a imbratisat doamna Udrea sau cel pe care l-au imbratisat, in alte partide, oameni care apar mai intai in paginile acestor gazete de senzatie, care sunt mai degraba persoane care frecventeaza cercuri mondene si pe urma vor sa faca politica. Nu este optiunea mea de viata, nu am contact cu aceasta lume a cluburilor, a oamenilor bogati", a declarat Preda, miercuri seara, la Realitatea TV.

El a adaugat ca politica nu trebuie facuta de oameni de afaceri, care urmaresc interese private, ci de politicieni, explicand ca el defineste categoria acestora din urma prin "cei care urmaresc interesul public".

In contextul discutiei despre persoane care vin din mediul de afaceri si au o ascensiune rapida in politica, Preda a spus ca exista o asemanare intre Elena Udrea si Honorius Prigoana. "Exista o apropiere semnificativa intre cele doua cazuri, intre cazul Udrea si cazul Honorius Prigoana, dincolo de diferentele de experienta sau de varsta", a spus el.

Europarlamentarului i s-a prezentat un editorial mai vechi, dinainte de a intra in PD-L sau de a lucra la Palatul Cotroceni, in care critica lipsa de competenta a Elenei Udrea, la acea vreme consilier prezidential. Astfel, in Revista "22" din aprilie 2005, Preda scria: "Domnul Basescu are aparent mai multa incredere in doamna Udrea decat in domnii Chirac sau Raffarin. Pentru presedintele nostru, Republica Norvegiana are o valoare mai mare decat Republica Franceza". El a explicat ca nu se dezice de criticile pe care i le-a adus atunci actualului ministru al Dezvoltarii si Turismului.

"Sa stiti ca eu nu ma dezic de criticile pe care le-am facut in trecut la adresa doamnei Udrea. Faptul ca domnia sa nu stia care este regimul constitutional al Norvegiei mi s-a parut si atunci - si mi se pare si astazi - un lucru grav", a spus eurodeputatul.

Pe de alta parte, Cristian Preda a refuzat sa comenteze daca Elena Udrea este pregatita pentru postul pe care il detine, spunand ca se intreaba daca este benefica apropierea dezvoltarii de turism.

Citeste si:
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
O serie de gafe din partea reprezentanților UDMR din ultima vreme a alimentat noi tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, ajungându-se până la cereri pentru demiterea reprezentanților...