Cristian Preda: Pentru Ponta partidul e mai important decat statul

Marti, 17 August 2010, ora 12:50
1766 citiri
Cristian Preda: Pentru Ponta partidul e mai important decat statul

Europarlamentarul PD-L, Cristian Preda, sustine ca "pedeapsa" care i-a fost aplicata lui Mircea Geoana de conducerea PSD nu arata decat ca liderii social democrati incearca sa acapareze statul, iar disciplina de partid tinde sa devina in Romania principalul adversar al libertatii.

"In aparenta, e vorba doar despre un schimb reciproc avantajos: tacerea de partid e pretul platit de Geoana pentru pozitia in stat. Asa vor spune cinicii autohtoni, pragmaticii, politicienii versati, oamenii cu experienta, cei care au priceperea terenului si nu se pierd in abstractiuni sau referinte la valori. Eu cred insa ca e vorba despre altceva: decizia PSD vadeste faptul ca, pentru Victor Ponta si sustinatorii sai, partidul e mai important decat statul", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Democrat liberalul reitereaza ideea ca partidul te sustine si tot el decide cand poti vorbi si mai ales cand trebuie sa taci.

"In aceasta viziune, partidul nu mai e un vehicul public al opiniilor individuale si colective, ci un cenzor privat. Unul care are drept unic scop sa acapareze statul si sa distribuie pozitii si rente celor care au tacut bine. Presedintele Senatului a acceptat situatia, bolborosind ceva despre nevoia de coerenta a actiunii de partid", mai noteaza acesta.

Cristian Preda mai spune ca "interpretata tot mai des in cheie leninista, disciplina de partid tinde sa devina in Romania principalul adversar al libertatii".

"Dovada e ca putini mai stiu (si inca si mai putini vor mai sti peste 6 luni) de unde a pornit disputa Ponta-Geoana. Opinia romaneasca va consemna un singur lucru: seful PSD e mai puternic decat seful Senatului, adica decat al doilea om in stat", conchide acesta.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cum vede Traian Băsescu comasarea alegerilor: ”Se rupe sufletul în mine. Mi se pare ireal”
Cum vede Traian Băsescu comasarea alegerilor: ”Se rupe sufletul în mine. Mi se pare ireal”
Fostul președinte al României Traian Băsescu a criticat și ironizat decizia PSD-PNL privind comasarea alegerilor și liste comune la europarlamentare. Fostul președinte a subliniat miercuri...
Dreapta Unită declară război coaliției PSD-PNL după comasarea alegerilor: ”Nu îi vom lăsa să fure votul românilor”
Dreapta Unită declară război coaliției PSD-PNL după comasarea alegerilor: ”Nu îi vom lăsa să fure votul românilor”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat miercuri seară, 21 februarie, că Alianţa Dreapta Unită va contesta orice comasare a alegerilor pe toate căile legale. ”Ce vedem astăzi...
#Cristian Preda Mircea Geoana, #disciplina partid Victor Ponta , #stiri Cristian Preda